Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Business με άρωμα Hollywood: Ο James Franco «γυρίζει» σήριαλ στη Γλυφάδα

Business με άρωμα Hollywood: Ο James Franco «γυρίζει» σήριαλ στη Γλυφάδα

Χολυγουντιανό σκηνικό θα στηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στη Γλυφάδα και συγκεκριμένα στο σπίτι γνωστού εφοπλιστή, όπου ξεκινούν γυρίσματα για λιβανέζικο σήριαλ που θα προβληθεί σε αραβικές χώρες, με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό ηθοποιό James Franco.

Πριν τα γυρίσματα στη Γλυφάδα, ο James Franco βρίσκεται στην Ελλάδα, μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες παρακολούθησε από κοντά τη συναυλία της Άννας Βίσση στο θέατρο Άλσος και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε μαζί της γνωστοποιώντας την παρουσία του.

Παρόλο που το σήριαλ δεν έχει προγραμματιστεί για να προβληθεί στην Ελλάδα, το γεγονός ότι τα γυρίσματα γίνονται στην Αττική, δημιουργεί νέες προοπτικές για την εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία. 

Σημαντικό ρόλο για την προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος από το χώρο του θεάματος παίζει η ευχέρεια που έχουν πλέον οι παραγωγοί ταινιών και σήριαλ στην εύρεση χώρων.  Η διεθνής παραγωγή εντόπισε το ακίνητο που ταίριαζε απόλυτα στις ανάγκες της, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Spaceprk.com που ειδικεύεται στην εύρεση κατάλληλων ακινήτων, ανοιχτών και στεγασμένων, τα οποία προσφέρουν οι ιδιοκτήτες τους για βραχυχρόνια μίσθωση.

Καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση ξένων παραγωγών είναι επίσης και τα νέα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση σε ταινίες, ντοκιμαντέρ και σίριαλ, ενισχύοντας το πρόγραμμα επιδότησης των επενδύσεων σε οπτικοακουστικές παραγωγές. Υπενθυμίζεται, ότι με νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή, η επιδότηση της παραγωγής  οπτικοακουστικών έργων  αυξάνεται στο 40%, ενώ παράλληλα περιορίζονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια, με στόχο την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, αλλά και την εξαγωγή ελληνικών παραγωγών σε μεγάλες ξένες πλατφόρμες αντίστοιχα.

Σημειώνεται, ότι με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το 2021, υποβλήθηκαν 96 αιτήσεις οπτικοακουστικών έργων για αίτηση στο cash rebate (έκπτωση σε μετρητά), εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 79, που αντιστοιχούν σε δαπάνες 207,3 εκατ. ευρώ και 21.878 νέες θέσεις εργασίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις