Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Cafetex: Big deal στη Βρετανία – Η ελληνική Coffeeway εξαγόρασε την βρετανική Beanies

Cafetex: Big deal στη Βρετανία –  Η ελληνική Coffeeway εξαγόρασε την βρετανική Beanies

Δυναμική επέκταση στη Βρετανία επιδιώκει η Cafetex, που αναπτύσσει στην Ελλάδα το σήμα Coffeeway, καθώς η εταιρεία του Ιωάννη Μπενόπουλου εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της βρετανικής Beanies the Flavour Company, με πρωταγωνιστικό ρόλο στους αρωματικούς καφέδες.

Η κίνηση ματ της ελληνικής Cafetex – που αναπτύσσει στην Ελλάδα το σήμα Coffeeway – με την επέκτασή της στη Βρετανία με την υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας σε νέες αγορές καφέ.

Στην βρετανική αγορά

Η Beanies, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (Darlington) εξειδικεύεται στην παραγωγή αρωματικού στιγμιαίου καφέ, διαθέτοντας και λειτουργώντας ιδιοκτήτη μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας.

Εκτός από την Αγγλία, τα προϊόντα της διατίθενται ακόμη σε 30 και πλέον χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καθώς και μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου, πραγματοποιώντας πωλήσεις τόσο από το δικό της e-shop, όσο και μέσω της πλατφόρμας Amazon.

Ποια είναι η Cafetex

Η ελληνική εταιρεία Cafetex Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1974 και είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα, έχοντας αποσπάσει πολλαπλά βραβεία για τα προϊόντα της.

Η μονάδα επεξεργασίας και τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Παιανία Αττικής, σε κτίριο 2.000m2 σε έκταση συνολικής επιφάνειας 5.000m2.

Με την εξαγορά της Beanies και την επέκταση της παρουσίας της στην αγορά του αρωματικού καφέ, η Cafetex επιδιώκει σημαντική αύξηση των πωλήσεων της.

Σημειώνεται, ότι το 2022, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 13 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2021.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις