Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Celestyal Cruises: Από 18/4 ξεκινούν οι κρουαζιέρες – Θεσσαλονίκη και Λαύριο, τα δύο νέα home port

Celestyal Cruises: Από 18/4 ξεκινούν οι κρουαζιέρες – Θεσσαλονίκη και Λαύριο, τα δύο νέα home port

Με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας η Celestyal Cruises ετοιμάζει τη δυναμική επανεκκίνηση των κρουαζιέρων. Η εταιρεία προσθέτει στη φετινή σεζόν, εκτός από τον Πειραιά, δύο ακόμη home port σε Θεσσαλονίκη και Λαύριο.

Τα πρώτα «πακέτα» των τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων ξεκινούν τις 18 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal και θα συνεχίσουν με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia στις 29 Απριλίου. Την ίδια ημερομηνία ξεκινά και το Celestyal Crystal με τις κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων.

Ο αριθμός των προκρατήσεων και το ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα, που επιβεβαιώνει τη σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επισκεπτών, μεταφέρουν την αισιοδοξία στη διοίκηση της Celestyal, ότι το 2022 θα κινηθεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Celestyal Crystal: Λαύριο και Θεσσαλονίκη

Για την απόφαση της εταιρείας να προσθέσει το Λαύριο ως νέο λιμενικό σταθμό (home port) στα δρομολόγια, ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε ότι πρόκειται για μία απόφαση που είχε ληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τη διοίκηση της Celestyal Cruises. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι από το Λαύριο, η εταιρεία εξασφαλίζει βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία επιβίβασης και αποβίβασης.

Στην επιλογή της Θεσσαλονίκης ως λιμάνι από-επιβίβασης (home port) αναφέρθηκε ο κ. Leslie Peden, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises, λέγοντας ότι, αποτελεί τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας που θα την προσεγγίζει σταθερά σε εβδομαδιαία βάση. Η επιβίβαση ταξιδιωτών στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί νέες προοπτικές για την κρουαζιέρα, τόσο για τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και για τα Βαλκάνια. Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Peden, «η απόφαση για την προσθήκη της Θεσσαλονίκης στα λιμάνια που προσεγγίζει, συμβαδίζει με τις προτεραιότητες της Ελληνικής πολιτείας για την καθοριστική σημασία του λιμανιού στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Celestyal Crystal: Η κρουαζιέρα εν μέσω πανδημίας

Κι όλα αυτά, όταν το 2021 η Celestyal Cruises πραγματοποίησε κρουαζιέρες για περιορισμένο διάστημα και συγκεκριμένα, από τα μέσα Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου. Ακόμα κι αυτό το διάστημα, ωστόσο, υπήρξε ικανοποιητική πληρότητα στα κρουαζιερόπλοια, της τάξης του 57%, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το μέσο όρο άλλων εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιήθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα στην ίδια περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους δυόμισι μήνες λειτουργίας της εταιρείας, η συνολική συμβολή της στην εθνική οικονομία άγγιξε τα €26 εκατ. όπως τόνισε ο καπ. Γ. Κουμπενάς.

Παράλληλα, η Celestyal Cruises προσέλκυσε το 67,8% των επισκεπτών της από την εγχώρια αγορά και γειτονικές αγορές, ενώ βάσει ερευνών που διενήργησε εν πλω, ένα ποσοστό 97,8% των επισκεπτών της εκθείασε την εν πλω φιλοξενία, δίνοντας στην εταιρεία το έναυσμα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία δυναμικότερη επανεκκίνηση, φέτος.

Με αφορμή την ανακοίνωση του στρατηγικού σχεδιασμού της Celestyal Cruises για την ερχόμενη σεζόν, ο κ. Κρις Θεοφιλίδη, Διευθύνων Σύμβουλος μετέφερε τον ενθουσιασμό του για την έναρξη της σεζόν με το ανανεωμένο ταξιδιωτικό πρόγραμμα. Όπως είπε «Στη Celestyal Cruises γνωρίζουμε καλά ότι προσφέρουμε αυθεντικές εμπειρίες κρουαζιέρας και έναν μοναδικό τρόπο να εξερευνήσουν οι επισκέπτες μας την Ελλάδα, τα νησιά και τον πολιτισμό της»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις