Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Coffee Island: Ο τζίρος των 155 εκατ. ευρώ – Η σχέση με την Coffee Eco και τα σχέδια σε καφέ και καλλυντικά

Coffee Island: Ο τζίρος των 155 εκατ. ευρώ – Η σχέση με την Coffee Eco και τα σχέδια σε καφέ και καλλυντικά

Μια καινοτόμο επένδυση στην Πάτρα στον τομέα των καλλυντικών με πρώτη ύλη τους χρησιμοποιημένους κόκκους από καφέ espresso ανακοίνωσε η διοίκηση της Coffee Island και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, στο πλαίσιο της βιώσιμης στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας και των καταστημάτων της.

Μιλώντας για την παρουσία της Coffee Island και τα σχέδια της επόμενης ημέρας, ο επικεφαλής κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία έχει παρουσία με 432 καταστήματα στην Ελλάδα, με εντονότερη την παρουσία στην περιφέρεια, ενώ 55 καταστήματα Coffee Island λειτουργούν στο εξωτερικό.

Το 2022, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 155 εκατ. ευρώ, ενώ αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνει για το τρέχον έτος, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, το πρώτο τετράμηνο ήταν καλό, αφού οι καταναλωτές φάνηκε να αναγνωρίζουν τη σχέση ποιότητας – τιμής όπου η εταιρεία προσπαθεί να διατηρεί σε ισορροπία.

Όσον αφορά τα σχέδια της επόμενης μέρας, με αφετηρία το 2021, η εταιρεία εκπονεί επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ, με προοπτική ολοκλήρωσης το 2024.

Η επένδυση στην Coffee Eco

Παράλληλα με το επενδυτικό πλάνο, ανακοινώθηκαν και τα προσεχή σχέδια της εταιρείας που φέρει την επωνυμία Coffee Eco, η οποία δημιουργήθηκε στην Πάτρα για την αξιοποίηση των υπολειμμάτων καφέ, με εξειδίκευση σε βιώσιμες τεχνικές.

Ειδικότερα, η εταιρεία εξειδικεύεται στη συλλογή και επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ espresso, δίνοντας ευκαιρία για δεύτερη ζωή. Ήδη, η δραστηριότητά της ξεκίνησε με τη δημιουργία καλλυντικών. Από τον ερχόμενο μάλιστα Οκτώβριο στο δίκτυο της Coffee Island θα τοποθετηθούν lip balms με την πρώτη ύλη να προέρχεται από τον καφέ.

Στην νέα εταιρεία ο κ. Αλέξης Πάντζιαρος, είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος R&D and Network Operation Director Coffee Island, ο κ. Μάριος Βλαχογιάννης υπεύθυνος Παραγωγής και συνιδρυτής, ενώ συνιδρυτής είναι και ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island.

Φιλόδοξο πλάνο

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει την επεξεργασία 50 τόνων υπολειμμάτων καφέ από τα καφεκοπτεία Coffee Island, τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει την λειτουργία νέας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, η οποία θα στελεχωθεί με νέους επιστήμονες, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από την επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις