Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Deal Μινέρβα – Ελαΐς: Τι αλλάζει για Pumaro και Pelargos μετά τη συμφωνία

Deal Μινέρβα – Ελαΐς: Τι αλλάζει για Pumaro και Pelargos μετά τη συμφωνία

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία πώλησης του κλάδου τοματικών προϊόντων από την Ελαΐς – Unilever Hellas προς την επίσης ελαιουργική επιχείρηση Μινέρβα, που αφορά τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos, καθώς και το εργοστάσιο της Γαστούνης.

Το επιχειρηματικό deal της Ελαΐς – Unilever Hellas με τη Μινέρβα, για το οποίο έγραφε το newsit.gr στις 18/1/21, τυπικά θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Στον νέο ιδιοκτήτη θα μεταφερθούν τόσο τα σήματα και οι δραστηριότητες, όσο και το σύνολο των εργαζομένων.  

Η νέα στρατηγική

Για την πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων προς τη ΜΙΝΕΡΒΑ ο Andrew Kennedy, γενικός διευθυντής της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ΑΕ ανέφερε: «Η πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου και την παραγωγή μακροπρόθεσμης αξίας, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε εναρμόνιση με τη διεθνή στρατηγική εστίασης του Ομίλου Unilever. Πιστεύουμε ότι η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η πλέον κατάλληλη για το μέλλον των τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου στη Γαστούνη, καθώς έχει την πρόθεση να επεκτείνει και να αναπτύξει τις μάρκες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Από την πλευρά της η Χρύσα Μπόνου, γενική διευθύντρια της Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ανέφερε ότι: «Η απόκτηση του κλάδου τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου της Γαστούνης από την ΕΛΑΪΣ-Unilever αποτελεί μια σημαντική διεύρυνση για τη ΜΙΝΕΡΒΑ, και μας δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη συγκεκριμένη αγορά και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων και προϊόντων μας. Με ιστορία σχεδόν 120 χρόνων, φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να αποτελούμε σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους μας και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις