Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Deal στα Τρόφιμα: Το «Κατίκι Δομοκού» συγχωνεύθηκε με την γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος – Τα σχέδια της μητρικής

Deal στα Τρόφιμα: Το «Κατίκι Δομοκού» συγχωνεύθηκε με την γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος – Τα σχέδια της μητρικής

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά της Δομοκός ΑΕ, παραγωγό του δημοφιλούς τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», η Όπτιμα προχωρά στη συγχώνευσή της με την γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος ΑΕΒΕ, επίσης εταιρεία του ομίλου Όπτιμα, ενώ να σημειωθεί ότι συνολική επένδυση του ομίλου Όπτιμα στη Δομοκός είναι της τάξης των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από το 2017 που απέκτησε την Δομοκός Α.Ε., η Όπτιμα επένδυσε συστηματικά στην ανάπτυξη του εμβληματικού τυριού ΠΟΠ «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου του, ώστε το προϊόν να φτάνει σταθερά φρέσκο στους καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου και με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας, η Δομοκός ΑΕ συγχωνεύεται με την Ήπειρος ΑΕΒΕ.

Έτσι, η Ήπειρος ΑΕΒΕ διαθέτει πλέον τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ): Φέτα και Κεφαλογραβιέρα στην Άρτα, Κασέρι και Μανούρι στην Ελασσόνα, Κατίκι Δομοκού στον Δομοκό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις