Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Emirates και Shell Aviation: Συμφωνία στο Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

Emirates και Shell Aviation: Συμφωνία στο Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

Συμφωνία με τη Shell Aviation με στόχο την προμήθεια περισσότερων από 300.000 γαλονιών μίγματος Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF) για χρήση στον διεθνή κόμβο της αεροπορικής εταιρείας στο Ντουμπάι (DXB) υπέγραψε η Emirates.

Βάσει της συμφωνίας, η πρώτη παράδοση SAF αναμένεται πριν από το τέλος του έτους και θα είναι η πρώτη φορά που η προμήθεια του SAF θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος τροφοδοσίας του αεροδρομίου στο Ντουμπάι.

Οι νέες προοπτικές

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μέλος της ευρύτερης περιβαλλοντικής στρατηγικής της Emirates, η οποία επικεντρώνεται σε τρεις τομείς -τη μείωση των εκπομπών ρύπων, την υπεύθυνη κατανάλωση, καθώς και τη διατήρηση της άγριας πανίδας και των βιοτόπων.

Ο Sir Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα αναπτυχθεί περαιτέρω για τη συνεχή παροχή προμήθειας SAF μελλοντικά στον κόμβο μας καθώς, επί του παρόντος, δεν υφίστανται εγκαταστάσεις παραγωγής SAF στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι αερομεταφορές διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στο Ντουμπάι και την ευρύτερη οικονομία των ΗΑΕ. Γι’ αυτό και προσβλέπουμε στη συνέχιση των συνεργασιών μας με οργανισμούς και κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να εξετάσουμε βιώσιμες λύσεις για την αξιοποίηση περισσότερου SAF, ενός καυσίμου που, επί του παρόντος, είναι εξαιρετικά περιορισμένο, στην αλυσίδα εφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων και να ελαχιστοποιήσουμε τις εκπομπές ρύπων σε όλες τις δραστηριότητές μας».

Περιβαλλοντικά κριτήρια

Ο Chu Yong-Yi, Αντιπρόεδρος της Shell Corporate Travel, δήλωσε: «Βασιζόμενοι στη μακροχρόνια εμπορική συνεργασία που διατηρούν η Emirates και η Shell, συνεργαζόμαστε αυτή τη φορά με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί τη συνεχή εξέλιξη του κλάδου των αερομεταφορών στα ΗΑΕ. Η δυνατότητα προμήθειας SAF στον κόμβο του Ντουμπάι, η οποία υφίσταται για πρώτη φορά, αποτελεί σημαντικό ορόσημο και χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα διάφορα μέρη της αλυσίδας των αερομεταφορών μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του SAF. Ευελπιστούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει τη βάση για ακόμη περισσότερες ενέργειες που αφορούν στο SAF σε ολόκληρο των κλάδο των αερομεταφορών στα ΗΑΕ και την ευρύτερη περιοχή, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις