Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Florida 1: To μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της Ελλάδας πέρασε επίσημα στην Trade Estates του ομίλου Φουρλή

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση του εμπορικού κέντρου Florida 1 στη Θεσσαλονίκη στην εταιρεία Trade Estates του ομίλου Φουρλή, η οποία κατέβαλε στην εταιρεία Κτηματοδομή ΑΕ, το ποσό των 36 εκατ. ευρώ για να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της Ελλάδας.

Η Trade Estates, προσδοκά ότι η απόκτηση του εμπορικού κέντρου της Florida, θα ενισχύσει το ταμείο της κατά 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως, από την είσπραξη μισθωμάτων, ενώ την ίδια στιγμή, αναζητά τρόπους για περαιτέρω ενίσχυση της φήμης του, με την στέγαση νέων παικτών του λιανεμπορίου στους χώρους του.

Στο εμπορικό πάρκο, που εκτείνεται σε 132.000 τ.μ., μισθωτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα, όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Jumbo, Κωτσόβολος, Leroy Merlin, Μουστάκας, Jysk κι άλλες, ενώ μαζί με το κατάστημα ΙΚΕΑ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, ιδιοκτησίας επίσης της Trade Estates, η εταιρεία του ομίλου Φουρλή διαθέτει έναν εμπορικό κόμβο 50.000 τ.μ., που ισχυροποιεί τη θέση της στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων και προσδίδει περαιτέρω αξία στα περιουσιακά της στοιχεία.

Γεωγραφικά, το Florida 1 βρίσκεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Θέρμης, με εύκολη οδική πρόσβαση κοντά στο ανατολικό άκρο της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στη συγκεκριμένη τοποθεσία θα λειτουργήσει σταθμός μετρό της Γραμμής 2 που συνδέει το αστικό κέντρο με το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η ανακοίνωση της Trade Estates

“H TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, σε συνέχεια της από 21.12.2021 ανακοίνωσης σχετικά με την υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου FLORIDA 1 στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τo συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε. ανήλθε σε €35.960.509,00.”

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις