Τετάρτη, 15 Μαΐ
21oC Αθήνα

HELLENiQ ENERGY: Μία «ζεστή» αγκαλιά στα παιδιά – Για μια ακόμα φορά προσφέρει πετρέλαιο σε Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία

HELLENiQ ENERGY: Μία «ζεστή» αγκαλιά στα παιδιά – Για μια ακόμα φορά προσφέρει πετρέλαιο σε Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία
(Από αριστερά) ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Στάθης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριάκου» κ. Μανώλης Παπασάββας και, δίπλα του, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», κα Ευσταθία Κατοίκου

Κοντά στα παιδιά και τη δημόσια υγεία στέκεται η HELLENiQ ENERGY, μεριμνώντας εγκαίρως να εξασφαλίσει πετρέλαιο, για να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης των μεγαλύτερων δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων.

Μέσω των θυγατρικών της εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κύμα ζεστασιάς» προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης.

Πρόθεση για μια ακόμα φορά, είναι να προσφέρει ζεστασιά όχι μόνο στους χώρους των νοσοκομείων, αλλά και στις καρδιές των μικρών ασθενών που νοσηλεύονται στις μονάδες, των οικογενειών τους που στέκονται στο πλάι τους και του νοσηλευτικού προσωπικού, που καθημερινά αγωνίζεται για την υγεία.

Το πετρέλαιο αποτελεί αγαθό πρώτης ανάγκης για όλους, πολύ περισσότερο δε, για τα εν λόγω νοσοκομεία, καθώς εκτιμάται, ότι μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία θα ωφεληθούν περισσότερα από 30.000 παιδιά που νοσηλεύονται σε ετήσια βάση.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κύμα ζεστασιάς» για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους, ξεκίνησε να υλοποιείται το 2022, προσφέροντας την πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Το χαμόγελο και η ικανοποίηση των τελικών αποδεκτών αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για την HELLENiQ ENERGY, η οποία με αυξημένο κοινωνικό αίσθημα, αποτελεί σταθερό αρωγό της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επιδεικνύει διαχρονικά μέριμνα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις δομές υγείας, προσφέροντας εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, για να φέρουν εις πέρας το πολύτιμο έργο τους. Την περίοδο της πανδημίας ανταποκρίθηκε άμεσα στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου, υλοποιώντας τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από ιδιωτική εταιρεία, μια προσφορά που στο επίκεντρο της τοποθετεί τον άνθρωπο και την υγεία.

Την πρωτοβουλία της HELLENiQ ENERGY, για δωρεά πετρελαίου ΕΚΟ στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης, υποδέχθηκε με ικανοποίηση και ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση για τη στήριξη των Δημόσιων Παιδιατρικών Νοσοκομείων έγινε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννη Παπαθανασίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμισιη, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας κας Λίλιαν Βιλδιρίδη. Παρέστησαν, επίσης, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι Διοικητές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις