HSBC: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του COVID-19 στην Ελλάδα

Η HSBC ανακοινώνει μια σειρά δωρεών για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα αλλά και τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών στη χώρα, των οποίων οι συνθήκες ζωής έχουν επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Θα δωρίσει συνολικά 25 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού εφαρμογών τηλεϊατρικής στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία»

Η HSBC στηρίζει τη νέα Κλινική Λοιμώξεων Β’ COVID-19 του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Χορηγήθηκαν περισσότερα από 9,000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού εφαρμογών της τηλεϊατρικής (Η/Υ, κάμερες με ασύρματη σύνδεση, tablets κ.ά.). Με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού περιορίζονται σημαντικά οι συχνές επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών, ώστε να εξοικονομείται υγειονομικό υλικό Μέτρων Ατομικής Προστασίας και να ενισχύεται η προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Στήριξη δράσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντιμετώπιση του COVID-19

Η HSBC χρηματοδοτεί με 23,000 ευρώ σειρά δράσεων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού που έχει αναλάβει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – ένας οργανισμός με μεγάλη εμπειρία υποστήριξης μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και του ελληνικού πληθυσμού σε εποχές κρίσης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών όπως ενδεικτικά η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών/ελέγχων μέσω των κινητών μονάδων του οργανισμού, η διανομή ειδών υγειονομικής προστασίας σε ευάλωτους πληθυσμούς, ο έλεγχος της υγείας των αστέγων και η δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης τόσο για τον ελληνικό πληθυσμό όσο και για πρόσφυγες/αιτούντες άσυλο.

Το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί μέρος της δωρεάς συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διαθέσει ο Όμιλος HSBC σε δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδό.

Η HSBC παραμένει δίπλα στους οργανισμούς που βρίσκονται σε ανάγκη

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα να διακοπεί και οι δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς μη κυβερνητικούς οργανισμούς να περιοριστούν. Η HSBC, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, συνεχίζει να στηρίζει τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται.

Πραγματοποιεί δωρεά 15.000 ευρώ στην Κιβωτό του Κόσμου, για την αγορά εξοπλισμού που θα βοηθήσει τη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης 220 παιδιών που ζουν στα σπίτια φιλοξενίας του οργανισμού και θα υποστηρίξει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών της Κιβωτού.

Παράλληλα, η Τράπεζα θα συνεισφέρει με 6,000 ευρώ για τρεις μήνες στα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Διάσωσης Χελωνών του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα. Το Κέντρο Διάσωσης φιλοξενεί 20 τραυματισμένες χελώνες και παραμένει κλειστό για το κοινό από τις 12 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να έχουν μηδενιστεί τα έσοδά του από δωρεές, επισκέψεις σχολείων και γκρουπ ιδιωτών.

Ο Peter Yeates, CEO της HSBC Ελλάδας δήλωσε: «Στα 155 χρόνια της ιστορίας της, η HSBC έχει βοηθήσει τους πελάτες της και διάφορες τοπικές κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο να ανταποκριθούν σε διαφορετικές περιπτώσεις κρίσεων. Σήμερα ο υγειονομικός κλάδος αλλά και οι μη-κυβερνητικοί οργανισμοί που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δέχονται μεγάλη πίεση. Γι’ αυτό, χρειάζεται να λάβουν δράση όλα τα μέλη της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών, όπως η HSBC. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ελπίζω η προσφορά μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Τέρνα Ενεργειακή: Νέες επενδύσεις στον τομέα των πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων

Τέρνα Ενεργειακή: Νέες επενδύσεις στον τομέα των πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων

Αιτήσεις για τρία πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 265 MW υπέβαλε η εταιρεία Τέρνα Ενεργειακή, προωθώντας συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ. Η ... Διαβάστε περισσότερα
Πανευρωπαϊκή έρευνα της Samsung για την επιρροή της πανδημίας στην καθημερινότητά μας

Πανευρωπαϊκή έρευνα της Samsung για την επιρροή της πανδημίας στην καθημερινότητά μας

Εντυπωσιακά είναι τα συμπεράσματα πανευρωπαϊκής έρευνας που διεξήγαγε η Samsung, για τον τρόπο που η πανδημία επηρεάζει το μέλλον των σπιτιών και τον τρόπο ζωής ... Διαβάστε περισσότερα
Ελλάκτωρ: Ψήφο κατά των προτάσεων της Reggeborgh συνιστούν οι διεθνείς Οίκοι ISS και Glass Lewis

Ελλάκτωρ: Ψήφο κατά των προτάσεων της Reggeborgh συνιστούν οι διεθνείς Οίκοι ISS και Glass Lewis

Καταψήφιση των προτάσεων της ολλανδικής Reggeborgh Invest BV προς την Ελλάκτωρ, για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων και έλλειψης σαφήνειας, συστήνουν οι δύο μεγαλύτεροι, ανεξάρτητοι, διεθνείς Οίκοι ... Διαβάστε περισσότερα
Ελληνικές Αλυκές: Νέος CEO και φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα για την κρατική εταιρεία

Ελληνικές Αλυκές: Νέος CEO και φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα για την κρατική εταιρεία

Νέο διευθύνοντα σύμβουλο απέκτησε η εταιρεία Ελληνικές Αλυκές, αφού όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο), στην θέση αυτή τοποθετείται ο Αντώνης ... Διαβάστε περισσότερα
Σε θέση «απογείωσης» τα υδροπλάνα: Τα σχέδια επενδυτών για τα 100 υδατοδρόμια της χώρας

Σε θέση «απογείωσης» τα υδροπλάνα: Τα σχέδια επενδυτών για τα 100 υδατοδρόμια της χώρας

 Τέσσερα επενδυτικά σχήματα «αναθερμαίνουν» το ενδιαφέρον τους για τα υδατοδρόμια  και μπαίνουν στην «ουρά» για να αποκτήσουν άδεια πτήσης υδροπλάνων.  Η Ippias Seaplanes και η ... Διαβάστε περισσότερα