Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Hellenic Cables: Σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου- Εύβοιας

Hellenic Cables: Σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου- Εύβοιας

Εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου – Ευβοίας, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, στον υπερσύγχρονο Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Σκιάθου. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό ενεργειακό έργο όπου το υποβρύχιο καλώδιο κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε από την Hellenic Cables, θυγατρική εταιρεία της Cenergy Holdings.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις 11 Ιουλίου 2022, καλύπτοντας ήδη με επιτυχία την αυξημένη ζήτηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Σκιάθο και τις βόρειες Σποράδες συνολικά.

Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη τεχνική πολυπλοκότητα, το οποίο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την παραγωγή συνολικά περίπου 29 χλμ. υποβρυχίου καλωδίου 150 kV, των υπογείων καλωδίων 150kV, την υποθαλάσσια εγκατάσταση του υποβρυχίου καλωδίου σε βάθος 200 μέτρων περίπου, την εγκατάσταση των χερσαίων καλωδίων, την προστασία του υποβρύχιου καλωδίου στον θαλάσσιο πυθμένα καθ’ όλο το μήκος του καθώς και την προστασία των υπογείων καλωδίων στην ξηρά, τη σύνδεση του υποβρύχιου με τα χερσαία καλώδια στις περιοχές προσαιγιάλωσης και τον τερματισμό τους για τη σύνδεση του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος στο εθνικό Σύστημα Μεταφοράς 150 kV στην περιοχή Μαντούδι της Εύβοιας. 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, αναφερόμενος στο ενεργειακό έργο, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς η δέσμευσή μας για ηλέκτριση της διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας το καλοκαίρι του 2022, έγινε πραγματικότητα. Πετύχαμε αυτόν τον απαιτητικό στόχο χάρη στην προσήλωση των στελεχών και των συνεργατών μας και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας που “αγκάλιασε” το έργο από την πρώτη μέρα. Πλέον, η Σκιάθος και οι βόρειες Σποράδες είναι ενεργειακά ασφαλείς και απολαμβάνουν αξιόπιστη και ποιοτική ηλεκτροδότηση από την ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου ορόσημου για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, ύψους 5 δισ. ευρώ,

μέσα από το οποίο συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας με ορίζοντα το 2030».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Hellenic Cables και τους συνεργάτες μας που δούλεψαν σκληρά γι’ αυτό το έργο και κατάφεραν να το ολοκληρώσουν επιτυχώς. Για άλλη μία φορά αποδεικνύουμε την αξιοπιστία μας ως πάροχοι καλωδιακών λύσεων, υψηλής τεχνολογίας και την ικανότητά μας να ολοκληρώνουμε αποτελεσματικά απαιτητικές ηλεκτρικές διασυνδέσεις όπως αυτή της Σκιάθου. Θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τον ΑΔΜΗΕ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει καθώς και τη δυνατότητα που μας δίνει να αποτελούμε μέρος της ενεργειακής θωράκισης των ελληνικών μας νησιών», δήλωσε ο κος Αλέξης Αλεξίου, CEO της Hellenic Cables και της Cenergy Holdings.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις