Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Intracom Properties: Η νέα εταιρεία του ομίλου Intracom στον τομέα ακινήτων – Η «προίκα» και τα επόμενα σχέδια

Intracom Properties: Η νέα εταιρεία του ομίλου Intracom στον τομέα ακινήτων – Η «προίκα» και τα επόμενα σχέδια

Την έγκριση για τη δημιουργία της Intracom Properties, νέας εταιρείας με δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης ακινήτων, έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Συμμετοχών στις 17/1/23, σφραγίζοντας κι επισήμως το σχέδιο σύμβασης διάσπασης με απόσχιση του κλάδου ακινήτων, που είχε δημοσιοποιηθεί στις 17/11/22. 

Στην ομπρέλα της νέας εταιρείας θα μεταβιβαστεί ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ανήκε στην Intracom, ανάμεσά τους και ακίνητα που είχαν μισθωθεί με σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Στην έναρξή της η Intracom Properties διαθέτει χαρτοφυλάκιο έξι ακινήτων, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το συγκρότημα των 7 κτιρίων του ομίλου στην Παιανία, που αποτελεί και την έδρα του ομίλου, μέχρι κτίρια γραφείων στο Μαρούσι – επί της λεωφόρου Κηφισίας κι επί της οδού Πρεμετής – ακίνητο στην περιοχή των Ελληνορώσων στην Αθήνα, αλλά και βιομηχανικό ακίνητο στα Άβδηρα Ξάνθης.  

Η συνολική επιφάνεια των ακινήτων που παραλαμβάνει με την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της η Intracom Properties, ανέρχεται σε 41.327 τ.μ.

Νέες κινήσεις

Τα σχέδια της Intracom Properties για το μέλλον, είναι πολλά και περιλαμβάνουν τόσο την εκμετάλλευση των ακινήτων που «παρέλαβε» από την Intracom Holding, όσο και την απόκτηση νέων, είτε με αποκλειστικές εξαγορές, είτε μέσω συνεργασιών με ομοειδείς εταιρείες.

Στα σχέδια της εταιρείας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο αντιπρόεδρος της Intracom Holding Δημήτρης Κλώνης.

Όπως τόνισε η αξία του χαρτοφυλακίου, με το οποίο ξεκινά τη δραστηριότητά της η Intracom Properties ανέρχεται σε 63,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την αποτίμηση που πραγματοποιήθηκε στις 30/9/22.  Από την επόμενη ημέρα, η εταιρεία αναζητά ευκαιρίες στον τομέα του real estate, με προοπτική να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του τομέα ακινήτων. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις