Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Intrakat: Πράσινο φως για την εξαγορά της Άκτωρ– Ιστορικό deal για τις κατασκευές

Intrakat: Πράσινο φως για την εξαγορά της Άκτωρ– Ιστορικό deal για τις κατασκευές

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το deal της Intrakat για την εξαγορά της Άκτωρ, κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ, μια συμφωνία που υπολογίζεται κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, καθώς στις 29/3 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Intrakat, το οποίο εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Αλέξανδρο Εξάρχου για την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς.

Από την πλευρά της Ελλάκτωρ, ανάλογη εξουσιοδότηση για τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας εξαγοράς έχει δοθεί στον κ. Θύμιο Μπουλούτα chief executive officer. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, απαιτείται έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η επόμενη μέρα

Με αυτό το deal, η Intrakat ετοιμάζεται να υλοποιήσει το στόχο της να καταστεί δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην ελληνική αγορά, έναν στόχο που είχε προαναγγείλει ο κ. Εξάρχου στη γενική συνέλευση των μετόχων, όπου ζητούσε έγκριση για να προχωρήσει η εταιρεία σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, με την απόκτηση της Άκτωρ, η Ιντρακάτ θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ σε έργα και ανεκτέλεστο, σύμφωνα με στοιχεία εννεαμήνου 2022.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις