Jumbo:  Παρά τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού, οι πωλήσεις τον Ιανουάριο αυξήθηκαν: Η πολιτική στις «κόκκινες περιοχές»

H εντυπωσιακή ανταπόκριση και προσέλευση των Ελλήνων καταναλωτών κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών ελεύθερης λειτουργίας του λιανεμπορίου και η σταθερή προτίμηση των καταναλωτών, στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος JUMBO, έφεραν την ισορροπία στις πωλήσεις κατά τον μήνα Ιανουάριο.

Τον Ιανουάριο 2021 τα 52 καταστήματα στην Ελλάδα λειτούργησαν από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου. Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής –χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση +0,20%, σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο όπου όλα τα καταστήματα λειτουργούσαν χωρίς περιορισμούς.

Συνολικά, οι πωλήσεις του Ομίλου, κατά τον πρώτο μήνα του 2021, μειώθηκαν κατά -0,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Η κατάσταση σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία

Αναλυτικά στην Κύπρο, αρχές Ιανουαρίου λειτούργησαν τα 3 από τα 5 καταστήματα. Από την 10η Ιανουαρίου 2021 όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω του απαγορευτικού (lockdown) που επιβλήθηκε στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο μειώθηκαν κατά – 72% περίπου, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020.

Σημειώνεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων στην Κύπρο. Στη Βουλγαρία λειτούργησαν τα 8 από τα 9 σημειώνοντας αύξηση κατά +24% περίπου.

Στη Ρουμανία, τον Ιανουάριο του 2021, λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά +27% περίπου σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 όπου λειτουργούσε ο ίδιος αριθμός καταστημάτων.

Όσον αφορά την Ελλάδα, σήμερα λειτουργούν κανονικά μόνο τα 26 από τα 52 καταστήματα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα οδήγησαν στην επιβολή νέων περιορισμών.

Η στρατηγική στις «κόκκινες περιοχές»

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, λειτουργεί με τις μεθόδους click inside μόνο για τα είδη ένδυσης, υπόδησης και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου και click away για όλα τα υπόλοιπα είδη.

O Όμιλος Jumbo, κατά πάγια πρακτική, στηρίζει -χωρίς επιφύλαξη- τις επιλογές της Πολιτείας. Κατέβαλε για δύο ημέρες προσπάθεια να λειτουργήσει τα καταστήματα JUMBO σε αυτές τις περιοχές, με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά. Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλικό προς τους πελάτες της και δεν επιτρέπει στην πράξη την λειτουργία των καταστημάτων ακόμη και με τον τρόπο που συμβιβαστικά επελέγη.

Κατά συνέπεια, η εταιρεία προχώρησε σε νέα αναστολή της λειτουργίας των 26 από τα 52 καταστήματα Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) από την Πέμπτη,4 Φεβρουαρίου και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο Καρράς: Οι νέοι ιδιοκτήτες, τα σχέδια για VIP τουρισμό και η «κληρονομιά» του εφοπλιστή Καρρά

Πόρτο Καρράς: Οι νέοι ιδιοκτήτες, τα σχέδια για VIP τουρισμό και η «κληρονομιά» του εφοπλιστή Καρρά

Σε ταξιδιωτικό προορισμό υψηλών βαλαντίων φιλοδοξεί να καταστήσει το Πόρτο Καρράς και τη Χαλκιδική, η Belterra Investments, του ομίλου Σαββίδη, η οποία εδώ και λίγο ... Διαβάστε περισσότερα
Visa: «Αποστολή» της να εκπαιδεύσει «ψηφιακά» 8 εκατ. μικρές επιχειρήσεις

Visa: «Αποστολή» της να εκπαιδεύσει «ψηφιακά» 8 εκατ. μικρές επιχειρήσεις

Συμφωνία με 100 και πλέον συνεργάτες συνάπτει η Visa με σκοπό να βοηθήσουν 8 εκατ. ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες και να ... Διαβάστε περισσότερα
Αστέρια Γλυφάδας: «Αναβιώνει» το θρυλικό συγκρότημα – Επένδυση που θα αλλάξει την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Αστέρια Γλυφάδας: «Αναβιώνει» το θρυλικό συγκρότημα – Επένδυση που θα αλλάξει την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων φιλοδοξεί να δώσει «πνοή» στα Αστέρια Γλυφάδας, που κάποτε έσφυζαν από κόσμο της νυχτερινής ελίτ.  Η τουριστική επένδυση, ύψους 60 εκατ. ... Διαβάστε περισσότερα
Lamda Development:  Αντίστροφα μετρά η διαδικασία για την ανέγερση 2 πύργων στο Ελληνικό

Lamda Development: Αντίστροφα μετρά η διαδικασία για την ανέγερση 2 πύργων στο Ελληνικό

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Έλληνες και ξένους κατασκευαστικούς ομίλους για τους Πύργους, που θα αναπτυχθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού από τον όμιλο της ... Διαβάστε περισσότερα
ELPEN:  Σε διάλογο με την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση της παραγωγής φαρμάκων

ELPEN:  Σε διάλογο με την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση της παραγωγής φαρμάκων

Μεταρρυθμίσεις που θα ενθαρρύνουν επενδύσεις στη φαρμακοβιομηχανία είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αντιπρόεδρος της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), κ. Θεόδωρος ... Διαβάστε περισσότερα
Ηχηρό deal στον τομέα ενέργειας: ΔΕΠΑ και Σωληνουργεία Κορίνθου χαράσσουν κοινή στρατηγική για το υδρογόνο

Ηχηρό deal στον τομέα ενέργειας: ΔΕΠΑ και Σωληνουργεία Κορίνθου χαράσσουν κοινή στρατηγική για το υδρογόνο

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν από κοινού η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και η Σωληνουργεία Κορίνθου, το οποίο στοχεύει στην υλοποίηση κοινών δράσεων, ... Διαβάστε περισσότερα