Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Lamway: Επιτυχημένη τουριστική σεζόν το 2023 – Πώς κινήθηκαν ξενοδοχεία σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη

Lamway: Επιτυχημένη τουριστική σεζόν το 2023 – Πώς κινήθηκαν ξενοδοχεία σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Αν και η φετινή σεζόν στον τουρισμό είχε προκλήσεις και δυσκολίες -ειδικά σε μερικούς προορισμούς το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η Lamway Hotel Management Group κατάφερε το τρέχον έτος να καταγράφει αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών αλλά και στα συνολικά ετήσια έσοδα. Για το 2024 προβλέπεται να λειτουργήσει ένα ακόμη ξενοδοχείο στον Πόρο.

Η Πάρος και η Αντίπαρος πρωταγωνίστησαν τη φετινή περίοδο στον τουρισμό, καθώς τα ξενοδοχεία της εταιρείας καταγράφουν αύξηση στη μέση πληρότητα της τάξεως του 30% σε σχέση με το 2022, ενώ τα ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη καταγράφουν μια μικρή πτώση της τάξεως του 3-5% στη μέση πληρότητα.

Οι προκλήσεις

Ανάμεσα στις προκλήσεις της φετινής σεζόν στον τουρισμό ήταν η δυσκολία ανεύρεσης καταρτισμένου  προσωπικού, η αύξηση των αεροπορικών ναύλων, οι αυξήσεις τιμών στην εστίαση στις τοπικές αγορές, αλλά και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, η Lamway Hotel Management Group, διασφάλισε συνολικά -ως όμιλος- ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα, με αύξηση εσόδων της τάξεως του 30%.

Από την εταιρεία εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις αξιολογήσεις και τα σχόλια των πελατών στα ξενοδοχεία της.

Το Paros Agnanti Hotel

Τα επόμενα σχέδια

Η στρατηγική της εταιρείας για το 2024 -για να αντιμετωπίσει τις όποιες νέες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας-περιλαμβάνει μια ορθολογική τιμολογιακή πολιτική προσαρμοσμένη στην αγορά τόσο στο κομμάτι της διαμονής όσο και στο κομμάτι των επισιτιστικών τμημάτων.

Ακόμη στοχεύει στη σύναψη νέων συνεργασιών με OTA, επενδύσεις στις υπηρεσίες ευεξίας και προσανατολισμός στη μείωση των λειτουργικών εξόδων εφαρμόζοντας το μοντέλο «της πράσινης μετάβασης» στα ξενοδοχεία του ομίλου.

Το Relux Ios hotel

Το χαρτοφυλάκιο

Τη φετινή τουριστική περίοδο εντάχθηκαν στο Portfolio της εταιρείας νέα καταλύματα στην Πάρο και τη Σαντορίνη, όπως το Pnoi Hotel Paros, Orasea Villa Paros και το Serapias Suites (Σαντορίνη).

Στα μελλοντικά σχέδια της Lamway Hotel Management Group είναι η ένταξη νέων μακροχρόνιων εμπορικών μισθώσεων ξενοδοχείων στα νησιά, αλλά και σε ορεινά μέρη της Ελλάδας.

Το Aqualia Hotel Poros

Το 2024 θα λειτουργήσει και το νέο ξενοδοχείο-μέλος της Lamway Hotel Management Group το Aqualia Hotel, στον Πόρο (Αργοσαρωνικός), δυναμικότητας 52 δωματίων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις