Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Lavipharm: Ποιος είναι ο Μ. Τάνες που αναλαμβάνει τα ηνία, μετά από το θάνατο του Θ. Λαβίδα

Lavipharm:  Ποιος είναι ο Μ. Τάνες που αναλαμβάνει τα ηνία, μετά από το θάνατο του Θ. Λαβίδα

Πρόεδρος στον όμιλο της εταιρείας, φαρμακευτικών, χημικών και καλλυντικών προϊόντων Lavipharm AE, τοποθετήθηκε ο έμπειρος μάνατζερ Μηνάς Τάνες, μετά την «απώλεια» του Θανάση Λαβίδα, η εξόδιος ακολουθία του οποίου θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη, 12 Μαΐου.

Ο Μ. Τάνες εργάστηκε επί 35 χρόνια στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken), από την οποία παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου το 2008. Στη συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος στη Food Plus, εταιρεία ανάπτυξης των σημάτων Pizza Hut & KFC, στην οποία υπήρξε και συνιδρυτής.    

Λόγω της μακρόχρονης θητείας του στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η αγορά τον χαρακτήρισε ως τον μακροβιότερο Έλληνα μάνατζερ, ενώ για την επιτυχία του να διατηρήσει την εταιρεία στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες της ελληνικής αγοράς, απέσπασε σημαντικές διακρίσεις όπως της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).   

Ο Μ. Τάνες έχει υπάρξει μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, κι έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως της Global Finance και της Alpha Bank.

Ο γιος του, Γιώργος Τάνες είναι συνιδρυτής της εταιρείας μάρκετινγκ διαφήμισης κι επικοινωνίας Frank and Fame, που διαχειρίζεται μερικά από τα πιο ισχυρά διεθνή brands και δημόσιες καμπάνιες, ανάμεσά τους και την προώθηση του brand Ελλάδα στο εξωτερικό. Ο Γ. Τάνες είναι παντρεμένος με την Έλλη Ιωάννου, κόρη του εκ των βασικών μετόχων της κατασκευαστικής εταιρείας Άβαξ, του Δάκη Ιωάννου.

Με την εμπειρία που διαθέτει, ο Μ. Τάνες, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει το έργο του Θ. Λαβίδα, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τη Lavipharm, στις πιο ισχυρές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Λαβίδας

Ο Θανάσης Λαβίδας πρόεδρος του δ.σ. έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, σε ηλικία 73 ετών.  Ως βασικός μέτοχος και επικεφαλής της Lavipharm από το 1976, μεταμόρφωσε την οικογενειακή επιχείρηση σε έναν ολοκληρωμένο βιομηχανικό και εμπορικό Ελληνικό όμιλο στο χώρο του φαρμάκου, ο οποίος σήμερα διατηρεί σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πορεύεται ισχυρός προς το μέλλον έχοντας πίσω του μια αδιάκοπη ιστορία 110 ετών. Με την εμβληματική του μορφή και προσωπικότητα, ο Θανάσης Λαβίδας υπήρξε πρωτοπόρος σε πολλές πτυχές της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας, με το έργο του, την αστείρευτη δημιουργικότητα και τις καινοτομίες που εισήγαγε στον χώρο του φαρμάκου στην Ελλάδα. Οραματιστής, εξωστρεφής, ηθικός, ευγενής κι ανθρώπινος, έβαζε πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα, η  Lavipharm, με πορεία 110 ετών,  είναι ένας ολοκληρωμένος ελληνικός Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Η εξόδιος ακολουθία του Θ. Λαβίδα, θα τελεστεί την Τετάρτη, 12 Μαΐου στις 10πμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Η οικογένεια διευκρινίζει, ότι αντί στεφάνων, δωρεές μπορούν να γίνουν, στη μνήμη του στο MDA Ελλάς, Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις www.mdahellas.gr  και το Ίδρυμα Aurora για την αντιμετώπιση αιματολογικών νοσημάτων www.aurora.gr.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Όσον αφορά το νέο διοικητικό συμβούλιο μετά την απώλεια του Θ. Λαβίδα, η Lavipharm ανακοινώνει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη ανασυγκρότησή του σε σώμα ως εξής: Μηνάς Τάνες του Γεωργίου, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Βενετσιάνα-Λουκία Λαβίδα του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος, Λητώ – Νίκη Ιωαννίδου του Αντωνίου, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Χρήστος Διαμαντόπουλος του Παναγιώτη, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Σοφία Εφραίμογλου – Κουνενάκη του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Δημήτριος Χριστόπουλος του Παναγιώτη, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις