Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Lidl Hellas: Επενδυτικό πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ έως το 2026

Lidl Hellas: Επενδυτικό πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ έως το 2026

Νέες επενδύσεις της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, με έμφαση στα logistics δρομολογεί από την επόμενη χρονιά η Lidl Hellas, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Lidl Hellas, στο πλαίσιο ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πλάνου βιωσιμότητας, μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί ένα νέο διαμετακομιστικό κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δομές και με προοπτική να εξυπηρετήσει τις διευρυμένες ανάγκες.

Υποστηρικτής της ελληνικής οικονομίας

Το αποτύπωμα που αφήνει στην ελληνική οικονομία η Lidl Hellas είναι μεγάλο, καθώς από  το 1999 έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις που ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ. Επιπλέον οφέλη προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία από τις συνέργειες που διατηρεί με 450 εγχώριους παραγωγούς.

Οι εκτιμήσεις για το προσεχές διάστημα είναι αισιόδοξες σύμφωνα με τον κ. Μπραντενμπούργκερ, καθώς η αλυσίδα αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών και μεγάλωσε το «καλάθι» της,  Το μεγαλύτερο ωστόσο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποτελούν οι τιμές της, καθώς η τιμολογιακή πολιτική της Lidl Hellas είναι 10% φθηνότερη από τον ανταγωνισμό κι επιπλέον σε περισσότερους από 330 κωδικούς ιδιωτικής ετικέτας οι τιμές είναι μόνιμα μειωμένες έως και 37%.

Εργαζόμενος στο επίκεντρο της στρατηγικής

Η Lidl Hellas απασχολεί 6.700 εργαζόμενους στα 230 καταστήματα και τα logistics centers που διατηρεί.  Η πολιτική της εταιρείας τοποθετεί τον εργαζόμενο στο επίκεντρο και σ’ αυτό το πλαίσιο από 1η Δεκεμβρίου προχωρά σε αύξηση μισθών, έτσι ώστε ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 1.000 ευρώ μικτά για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις