Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Linde Hellas: Χρονιά ορόσημο το 2022 με την έναρξη παραγωγής πράσινου υδρογόνου – 60 χρόνια δράσης στην Ελλάδα

Linde Hellas: Χρονιά ορόσημο το 2022 με την έναρξη παραγωγής πράσινου υδρογόνου – 60 χρόνια δράσης στην Ελλάδα
Οι Mathias Kranz, Business President REE της Linde Hellas, Σκρέκας, Roxana Lucuta, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Linde, Γεωργιάδης

Σημαντική δραστηριότητα και στην ελληνική αγορά αναπτύσσει η Linde, κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών με πωλήσεις $33 δις. το 2022.

Η Linde Hellas ιδρύθηκε το 1963 και εξειδικεύεται σε βιομηχανικές, ιατρικές λύσεις και εφαρμογές αερίων σε διάφορους τομείς σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των χημικών, των τροφίμων και ποτών, των ηλεκτρονικών και πολλών άλλων, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Παράλληλα κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών, καλύπτοντας ήδη την ενεργειακή κατανάλωσή της κατά 25% από καθαρές ανανεώσιμες πηγές μέσω συμβάσεων αγοράς ενέργειας (VPPA).

Σταθμοί στην πορεία

Το 2015, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία μια νέα μονάδα παραγωγής οξυγόνου ECOVAR® στις εγκαταστάσεις καίριου πελάτη της στη Σίνδο. Την ίδια χρονιά, η Linde Hellas ξεκίνησε την τροφοδοσία υδρογόνου και οξυγόνου στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ανεφοδιάζοντάς τα με περισσότερους από 40 τόνους υδρογόνου τα τελευταία χρόνια. Το 2018 κατασκευάζει τον πρώτο φορητό και αυτοματοποιημένο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Το πρώτο εμφιαλωτήριο εύφλεκτων ψυκτικών εγκαινιάστηκε στο Σχηματάρι το 2018, ενώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Linde Hellas επέκτεινε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ λαμβάνει άδεια κυκλοφορίας για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Το 2022 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο, καθώς ξεκίνησε την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ηλεκτρόλυσης που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες καθαρές πηγές ενέργειας.

Επέτειος 60 χρόνων

Την επέτειο των 60 χρόνων γιόρτασε σε ειδική εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν οι Mathias Kranz, Business President REE της Linde, ο Ciprian Islai, Εκτελεστικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Διευθύνων Σύμβουλος της Linde Romania και η Roxana Lucuta, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Linde Hellas, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Το παρών έδωσαν επίσης ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις