Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

MSC Cruises: Για πρώτη φορά, λιμάνι εκκίνησης ο Πειραιάς – Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην κρουαζιέρα της Ανατολικής Μεσογείου

MSC Cruises: Για πρώτη φορά, λιμάνι εκκίνησης ο Πειραιάς – Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην κρουαζιέρα της Ανατολικής Μεσογείου

Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα και το ρόλο που θα διαδραματίσει στην κρουαζιέρα της Ανατολικής Μεσογείου την ερχόμενη σεζόν, αποτελεί η έναρξη δρομολογίων της MSC Cruises, έχοντας για πρώτη φορά, ως λιμένα βάσης (home port) τον Πειραιά.

Για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο, το εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica θα πραγματοποιεί μια νέα κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων, με συνολικά 28 δρομολόγια μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου από τον Πειραιά, με προορισμούς το Κουσάντασι της Τουρκίας, τη Χάιφα του Ισραήλ, τη Λεμεσό της Κύπρου και τα γραφικά ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Σαντορίνης, προτού επιστρέψει και πάλι στο επίνειο της Αθήνας.

Την έναρξη των δρομολογίων κήρυξε η διοίκηση της εταιρείας, σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε στους χώρους του MSC Lirica. Ο Angelo Capurro, Εκτελεστικός Διευθυντής της MSC Cruises, έδωσε το «παρών» στον Πειραιά για να καλωσορίσει τους επισκέπτες πριν από τον πρώτο απόπλου και δήλωσε ότι: «Κάνοντας λιμάνι βάσης του MSC Lirica τον Πειραιά για το καλοκαίρι του 2022, εκτός από το να παρέχουμε δυνατότητα επιβίβασης στους Έλληνες επισκέπτες μας, επιδιώκουμε να προσελκύσουμε και παραθεριστές από διεθνείς προορισμούς για να επιβιβαστούν στο πλοίο».

Από το Σεπτέμβριο του 2022, κρουαζιέρες 11 διανυκτερεύσεων με σταθμό τον Πειραιά θα πραγματοποιεί και το MSC Fantasia, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να επισκέπτονται την Αθήνα. Ακόμη, τα καλοκαιρινά δρομολόγια του MSC Musica περιλαμβάνουν επισκέψεις στο Κατάκολο (για πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία), στο Ηράκλειο και στη Σαντορίνη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις