Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

My Market: «Αναβίωσε» κτίριο του 19ου αιώνα – Ποια είναι τα νέα επενδυτικά σχέδια

My Market: «Αναβίωσε» κτίριο του 19ου αιώνα – Ποια είναι τα νέα επενδυτικά σχέδια

Στην Ομόνοια σε διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα, που για πρώτη φορά απεικονίστηκε σε καρτ ποστάλ του 1885, άνοιξε ένα νέο κατάστημα My Market. Την ίδια στιγμή δύο από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας, στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Λάρισα ολοκλήρωσαν πρόγραμμα ανακαίνισης.

Το επενδυτικό πλάνο των My market για το 2021, ολοκληρώνεται με νέο κατάστημα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και δύο εκτεταμένες ανακαινίσεις σε δύο από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας, το μεν ένα στο Ολυμπιακό Χωριό, το δε άλλο στην οδό Φαρσάλων στη Λάρισα. Τα καταστήματα είναι εναρμονισμένα με τις αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης που εδώ και χρόνια εφαρμόζει η αλυσίδα σε όλο της το δίκτυο.

My Market: Στο ιστορικό κέντρο

Όσον αφορά το νέο κατάστημα στην Ομόνοια, στεγάζεται σε ένα κτίριο εκλεκτικιστικού ρυθμού της δεκαετίας του 1880. Αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή, που συνδυάζει στους χώρους του την αισθητική και τη μεγαλοπρέπεια ενός διατηρητέου κτιρίου της εποχής του 19ου αιώνα, με εσωτερικούς χώρους υψηλής λειτουργικότητας και καινοτόμου σχεδιασμού που απευθύνονται τόσο στους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής, όσο και στους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του κέντρου.

Το κτίριο – που πρώτη φορά εμφανίζεται σε καρτ-ποστάλ του 1885 – βρίσκεται στην οδό Δώρου 2 επί της Πλατείας Ομονοίας, ενώ έχει 2η είσοδο επί της οδού Πατησίων. Πρόκειται για ένα διαμπερές κατάστημα συνολικού εμβαδού 1.360 τ.μ. που αναπτύσσεται σε 2 επίπεδα πώλησης.

Η ανακατασκευή και η μετατροπή του κτιρίου έγιναν με την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, ενώ τα διατηρητέα χαρακτηριστικά του διάκοσμου (ξύλινα, μαρμάρινα, μεταλλικά και κεραμικά στοιχεία και επιχρίσματα) συμπληρώθηκαν αρμονικά, υπό την επίβλεψη πιστοποιημένης από το Υπουργείο Πολιτισμού συντηρήτριας Έργων Τέχνης, με νέα δομικά στοιχεία. Οι χρωματισμοί που επιλέχθηκαν, προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις και την ιστορία του χώρου.

My Market: Ανακαινίσεις Καταστημάτων

Όσον αφορά τα άλλα δύο καταστήματα στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Λάρισα επί της οδού Φαρσκάλων, κι αυτά ανακαινίστηκαν πλήρως, σύμφωνα με το μοντέλο του βραβευμένου My market της Κηφισιάς.

Όσον αφορά τo My market στο Ολυμπιακό Χωριό εκτείνεται σε χώρους 3.370 τ.μ., ενώ λειτουργεί στο χώρο και κατάστημα Mikel. Για το επόμενο διάστημα, έχει προγραμματιστεί και η στέγαση Φαρμακείου εντός του καταστήματος. Το κατάστημα διαθέτει 54 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και 10 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.

Αντίστοιχα, το My market στη Λάρισα στην οδό Φαρσάλων συνολικού εμβαδού 3.365 τ.μ. διαθέτει 54 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και 10 θέσεις ποδηλάτων.

Να σημειωθεί, ότι η αλυσίδα λειτουργεί με 231 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις