Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Mytilineos: Στην λίστα του παγκόσμιου Οργανισμού Αξιολόγησης ESG

Mytilineos: Στην λίστα του παγκόσμιου Οργανισμού Αξιολόγησης ESG

Στην λίστα των  Industry Top Rated Companies του παγκόσμιου οργανισμού αξιολόγησης ESG Sustainalytics, συμπεριλήφθηκε η Mytilineos, ως αποτέλεσμα της πολύ καλής επίδοσής της στα κριτήρια ESG και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021.

Καταλαμβάνει τη 2η θέση σε σύνολο 114 Εταιρειών στην κατηγορία “Industrial Conglomerates”, επίδοση που δείχνει την προσήλωση της Εταιρείας στην ενσωμάτωση και την ανάπτυξη της ESG κουλτούρας στο σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Η Sustainalytics αξιολογεί τις εταιρείες με βάση την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τους ESG κινδύνους. Ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησης, ο κάθε οργανισμός εκτίθεται σε διαφορετικού είδους και έντασης ESG κινδύνους. Η MYTILINEOS αξιολογείται στο ανώτατο και πιο απαιτητικό επίπεδο (Comprehensive) σε 11 διαφορετικές θεματικές ενότητες ESG, ενδεικτικά αναφέρονται: Εταιρική Διακυβέρνηση, Κλιματική Αλλαγή & Περιβαλλοντική Διαχείριση, Υγεία & Ασφάλεια, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Επιχειρηματική Ηθική, οι οποίες αποτελούν και τον μέγιστο αριθμό ESG θεματικών ενοτήτων που μπορεί να αξιολογηθεί μία Εταιρεία. Η MYTILINEOS σύμφωνα με την Sustainalytics, διαχειρίζεται αποτελεσματικά το 70% των ESG κινδύνων που αντιμετωπίζει, επίδοση πολύ καλύτερη από τον μέσο όρο των Εταιρειών της κατηγορίας Industrial Conglomerates.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου  Ανάπτυξης της MYTILINEOS: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεχή βελτίωση της επίδοσής μας στον σημαντικό ESG δείκτη της Sustainalytics, όπου  συνολικά από το 2019 έχουμε καταγράψει βελτίωση της τάξης του 56%». 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις