Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Noval Property: Η ιδιοκτήτρια του River West εκδίδει «πράσινο» ομόλογο – Oι όροι της δημόσιας εγγραφής

Noval Property: Η ιδιοκτήτρια του River West εκδίδει «πράσινο» ομόλογο – Oι όροι της δημόσιας εγγραφής
Πηγή φωτογραφίας: Intime News (Αρχείου)

Η Noval Property, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, προχωρά στην έκδοση κοινού ομολογιακού Δανείου, μέσω δημόσιας προσφοράς έως του ποσού των 120 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου, με χρονοδιάγραμμα εισαγωγής στο Ελληνικό Χρηματιστήριο έως τις 15 Οκτωβρίου 2022.

Με τα κεφάλαια που θα αντλήσει η Noval Property, θα υποστηρίξει το επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ, το οποίο δίνει έμφαση σε βιώσιμα ακίνητα νέας γενιάς και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025.

 Επίσης, όπως ανέφερε σε ειδική εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, μέρος των αντληθέντων επίσης κεφαλαίων θα διατεθούν για την αποπληρωμή του δανεισμού και του ομολογιακού δανείου της εταιρείας. 

Το χαρτοφυλάκιο

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε στις 30/6/21, το χαρτοφυλάκιο της Noval Property περιλαμβάνει 43 επενδυτικά ακίνητα από όλες τις κατηγορίες: κτίρια γραφείων, εμπορικούς χώρους, τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, καθώς και βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες, μεταξύ των οποίων το εμπορικό κέντρο River West κι ένα ακίνητο στη Σόφια Βουλγαρίας. 

Στην ιδιοκτησία της Noval Property ανήκουν αξιόλογα και σύγχρονα κτίρια, όπως το Τhe Butterfly στο Χαλάνδρι και το Τhe Orbit, στην Λ. Κηφισίας περιοχή Αμπελοκήπων, το οποίο είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μισθωμένο, στην εταιρεία τεχνολογίας Beat καθώς και σε άλλες πολυεθνικές, όπως Microsoft κ.α.

Πρόσφατα, η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης, νέες επενδύσεις, αξίας 30 εκατ. ευρώ, στο εμπορικό κέντρο River West, που λειτουργεί ήδη 10 χρόνια.  Οι επενδύσεις περιελάμβαναν τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου ψυχαγωγίας και αναψυχής, του River West Open. Στον χώρο λειτουργούν σήμερα ένα καταπράσινο αμφιθέατρο, καταρράκτης και πρότυπη παιδική χαρά, καθώς και νέα υπερσύγχρονα καταστήματα επώνυμων αλυσίδων αθλητισμού, τεχνολογίας, ειδών σπιτιού και παιχνιδιών. Η εν λόγω επένδυση αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στον κλάδο μέχρι σήμερα, δημιουργώντας περισσότερες από 250 νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικά με τα έσοδα που εισπράττει η εταιρεία από την αξιοποίηση των 43 ακινήτων ιδιοκτησίας της, ο κ. Καπετανάκης, τόνισε ότι το ετησιοποιημένο μίσθωμα, στα τέλη Ιουνίου 2021, ανερχόταν στα 21,4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το πράσινο ομόλογο, να σημειωθεί, ότι η διαδικασία της έκδοσης θα υλοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών («Η.ΒΙ.Π.») του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ, το εύρος της απόδοσης θα είναι μεταξύ 2,60% και 2,95%.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις