Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Noval Property: Ομολογιακό δάνειο €10,5 εκατ. με την EBRD για «πράσινες» επενδύσεις

Noval Property: Ομολογιακό δάνειο €10,5 εκατ. με την EBRD για «πράσινες» επενδύσεις

Ομολογιακό δάνειο ύψους €10,5 εκατ. με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) υπέγραψε η Noval Property, θυγατρική εταιρεία της Βιοχάλκο, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για επενδύσεις σε πράσινα κτίρια και στον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα του τομέα των ακινήτων.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η εταιρεία τους μετόχους της, τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για το επενδυτικό πρόγραμμα της Noval Property σε βιώσιμα «πράσινα» ακίνητα, με στόχο την ενίσχυση της διαδικασίας περιορισμού του αποτυπώματος άνθρακα. Το δάνειο θα τραπεί υπό όρους σε υποχρεωτικώς μετατρέψιμο σε νέες μετοχές της εταιρείας.

Όροι της συμφωνίας

Τα προβλεπόμενα συμβατικά έγγραφα σε σχέση με την εν λόγω συναλλαγή υπεγράφησαν σε συνέχεια της έγκρισης η οποία παρασχέθηκε κατά την από 4 Σεπτεμβρίου 2023 συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Noval Property, ήτοι αναφορικά με την έκδοση κοινού και υπό όρους υποχρεωτικώς μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 και Ν. 3156/2003, όπως ισχύουν, ποσού έως δέκα εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (€10.500.000), με έκδοση κοινών και υπό όρους υποχρεωτικώς μετατρέψιμων (σε κοινές, ονομαστικές, άυλες μετά ψήφου μετοχές) ονομαστικών ομολογιών οι οποίες (ομολογίες) δεν θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, και πλήρη κάλυψη του ομολογιακού δανείου από την EBRD, με στόχο τη χρηματοδότηση έργων της Εταιρείας.

Η θέση στην αγορά

Η Noval Property είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα και θυγατρική της Viohalco. Το 2021, η EBRD συμμετείχε στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου της Noval Property, με επένδυση 12 εκατ. ευρώ από τη συνολική προσφορά 120 εκατ. ευρώ.

Τη χρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου υπέγραψαν ο κος Jean-Marc Peterschmitt από την EBRD, και ο κος Παναγιώτης Καπετανάκος, CEO και η κα Αικατερίνη Απέργη, CFO της Noval Property.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις