Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Olympia: Το νέο Public στο Golden Hall, τα σχέδια για το Ελληνικό και οι επόμενες επενδύσεις

Olympia: Το νέο Public στο Golden Hall, τα σχέδια για το Ελληνικό και οι επόμενες επενδύσεις

Καινοτόμες υπηρεσίες, διευρυμένη ποικιλία προϊόντων και μια νέα εμπειρία αγορών συνθέτουν το νέο κατάστημα Public στο Golden Hall, στο οποίο επενδύθηκαν περί τα 2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός διευρυμένου επενδυτικού πλάνου του ομίλου Olympia, που αναπτύσσει το δίκτυο των Public και Media Markt.

Την παρουσίαση του αναβαθμισμένου Public έκανε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ρόμπυ Μπουρλάς, ο οποίος τόνισε ότι «Από το 2019 που συγχωνεύθηκε η Public με τη Media Markt, δεν σταματήσαμε να επενδύουμε ούτε στον κορονοϊό. Επενδύσαμε σε καταστήματα, logistics και κυρίως στην εξυπηρέτηση του πελάτη».

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με τους αποθηκευτικούς χώρους 22.000 τ.μ. στην Ελευσίνα, μία μεγάλη επένδυση που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ομίλου.

Το 2020, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 15 εκατ. ευρώ, κατά το 2021 θα επενδυθούν 15 ακόμη εκατ. ευρώ, ενώ για το 2022 σχεδιάζονται και νέες επενδύσεις, που θα φθάσουν τα 10 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε στο σύνολό του το επενδυτικό πρόγραμμα να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Καινοτόμες επενδύσεις

Καθώς η εταιρεία δέχεται χιλιάδες τηλεφωνικές παραγγελίες, συμπληρωματικές επενδύσεις έχουν γίνει για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου, που ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του καταναλωτή. Επενδύσεις όμως έγιναν και για τη δημιουργία virtual shop, που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να περιηγηθεί διαδικτυακά μέσα στο κατάστημα και ταυτόχρονα να εξυπηρετείται από τον πωλητή.

Όσον αφορά το νέο κατάστημα στο Golden Hall, ο κ. Μπουρλάς τόνισε ότι «αποτελεί το πιο μοντέρνο κατάστημά μας αυτή τη στιγμή». Το Public στο Golden Hall έχει διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων του με νέες κατηγορίες που προέρχονται από το Media Markt, ενώ στόχος αποτελεί η περαιτέρω διεύρυνση της προϊόντικής γκάμας και με νέες κατηγορίες.

Οι πωλήσεις

Αναφορικά με τις πωλήσεις του 2020, ο κ. Μπουρλάς ανέφερε ότι ήταν λιγότερες από το 2019, ωστόσο στόχος για το 2021 είναι να ξεπεράσουν τις πωλήσεις του 2019, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά τους πρώτους μήνες του έτους.

«Πήραμε συνειδητή επιλογή να μειώσουμε τις παραγγελίες λέγοντας, ότι λόγω του όγκου θα αργήσουν οι παραλαβές. Έτσι, ήμασταν συνεπείς στους πελάτες μας. Ωστόσο, για να εξυπηρετήσουμε το κοινό μας, πολλές φορές στέλναμε τις παραγγελίες με ταξί ή με λιμουζίνες.

Σχετικά με τη στρατηγική του ομίλου, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση εάν θα αναπτυχθούν παράλληλα και αυτόνομα τα δύο brands ή θα συγχωνευθούν. «Όπως κι αν πορευτούμε, στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τις συνέργειες. Γενικά στόχος είναι να επεκταθούμε και όχι να συρρικνωθούμε» τόνισε ο κ. Μπουρλάς.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα προσεχή σχέδια του ομίλου Olympia, επιδιώκει τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης την Κύπρο, ενώ ως μέτοχος στην Lamda Development σχεδιάζει να λειτουργήσει κατάστημα στο mall που θα αναπτυχθεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλά και στο retail park που θα αναπτυχθεί από κοινού με τον όμιλο Φουρλή.

Σχετικά με το νέο κατάστημα, όπως ειπώθηκε, κατά την παρουσίαση, καλύπτει 3.200 τ.μ. και εκτείνεται σε τρία επίπεδα, διευρύνοντας τη γκάμα επιλογών και φιλοξενώντας περισσότερους από 50.000 κωδικούς προϊόντων για όλη την οικογένεια. Μέσα στους χώρους του «παντρεύονται» αρμονικά οι φυσικές αγορές και το e-commerce, επιβεβαιώνοντας τη θέση της Public ως κορυφαίου omnichannel retailer. Το νέο concept και προϊοντικό μείγμα, έρχεται για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες όλων των καταναλωτών που θέλουν να συνδυάσουν τις αγορές τους με τη διασκέδαση, σε έναν εντυπωσιακό, σύγχρονο και φιλόξενο χώρο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις