Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Orange2fly: Ποια είναι η ελληνική αεροπορική εταιρεία που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Orange2fly: Ποια είναι η ελληνική αεροπορική εταιρεία που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης
facebook/orange2fly

Απότομη προσγείωση για την Orange2fly, την ελληνική αεροπορική, εταιρεία με επικεφαλής τον κ. Παντελή Σοφιανό. Η υγειονομική κρίση που κλόνισε τον κλάδο των αερομεταφορών, την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο, καταθέτοντας αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που θα συζητηθεί τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και εκτελούσε ναυλωμένες πτήσεις (charter), διαθέτοντας 4 αεροσκάφη Airbus Α-320 και απασχολώντας 200 άτομα προσωπικό.  Το 2019, ένα χρόνο προτού ξεσπάσει η πανδημία, η εταιρεία μετέφερε από την Ευρώπη περίπου 250.000 επιβάτες. 

Η Orange2fly, αποτέλεσε μία από τις 6 μικρές αεροπορικές εταιρείες της χώρας, που με αίτημά τους ζητούσαν κρατική στήριξη, για να εξέλθουν από τη δεινή οικονομική θέση που είχαν περιέλθει λόγω του κορονοϊού.

Πριν από ένα χρόνο, η Orange2fly είχε τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.  Το 2020, που αποτέλεσε την πρώτη χρονιά, κατά την οποία φάνηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας, η εταιρεία πραγματοποίησε τζίρο 11,5 εκατ. ευρώ, όταν την προηγούμενη χρονιά ο τζίρος της είχε διαμορφωθεί στα 55,8 εκατ. ευρώ.   Η διοίκηση της εταιρείας είχε κάνει προσπάθεια για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες, όμως δεν κατέστη δυνατό, λόγω του γενικότερου αρνητικού κλίματος στην οικονομία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις