Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Prodea: Νέες επενδύσεις σε ακίνητα και έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

Prodea: Νέες επενδύσεις σε ακίνητα και έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

Φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα στον τομέα ακινήτων, ύψους 400 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Prodea Investments, στο πλαίσιο του οποίου προχωρά στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου έως 300 εκατ. ευρώ. Η δημόσια προσφορά και εγγραφή των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα διαρκέσει από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Από τα έσοδα του ομολόγου 56 εκατ. θα δοθούν, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία εκδόσεως, για την ολική αποπληρωμή κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου που σχετίζεται με ακίνητο στην περιοχή της Παιανίας (γραφεία μισθωμένα στην Cosmote).

Επίσης, κεφάλαια συνολικού ύψους 236 εκατ. ευρώ από την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου θα διαθέσει για πράσινες επενδύσεις μέχρι το τέλος του 2024, περιλαμβανομένης της πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που τυχόν υφίστανται και συνδέονται αποκλειστικά με τις πράσινες επενδύσεις κατά τον χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Prodea περιλαμβάνει πιθανές επενδύσεις σε ακίνητα ή και εταιρίες ακινήτων ύψους περίπου 415 εκατ., εκ των οποίων το 18% (ή 76,8 εκατ.) αφορά σε ακίνητα που η εταιρεία έχει ήδη ποσοστό ιδιοκτησίας από 35% έως 100%, ενώ 25% (ή 102,6 εκατ.) αφορούν επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο απόκτησης βάσει σχετικών υπογεγραμμένων προσυμφώνων ή/και δεσμευτικών προσφορών που έχουν υποβληθεί.

Επιπλέον, 30% περίπου αφορούν επενδύσεις, οι οποίες έχουν εγκριθεί από την Επενδυτική Επιτροπή της Εταιρείας και για τις οποίες έχει συναφθεί Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) ή/και διενεργείται ενδελεχής έλεγχος (due diligence) ή συζητούνται τα συμβατικά κείμενα για την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Περίπου το 52% του συνολικού επενδυτικού προγράμματος αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια του Ομολογιακού ενώ 11% του επενδυτικού προγράμματος έχει ήδη καλυφθεί από την εταιρεία ως προκαταβολή ή συμμετοχή.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις