Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Project Skyline: «Έκλεισε» το μεγάλο deal – Dimand – Premia Properties και Alpha Bank απέκτησαν το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τράπεζας

Project Skyline: «Έκλεισε» το μεγάλο deal – Dimand – Premia Properties και Alpha Bank απέκτησαν το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τράπεζας

Δεσμευτική συμφωνία για τη μεταβίβαση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skyline Real Estate Single Member S.A. από την Alpha Group Investments Ltd του ομίλου Alpha Bank στο επενδυτικό σχήμα P&E Investments A.E. Αξιοποίησης και Ανάπτυξης Ακινήτων, ανακοίνωσαν από κοινού η Premia Properties και Dimand.

Ειδικότερα, η Premia μετέχει στην επενδυτική κοινοπραξία με ποσοστό 25% ενώ με 75% συμμετέχει  ο όμιλος Dimand.  Η επενδυτική κοινοπραξία θα αποκτήσει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της Skyline, η οποία θα είναι ο ιδιοκτήτης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων, και η Alpha Bank θα διατηρήσει συμμετοχή 35%. Επίσης, η Alpha Bank θα υποστηρίξει χρηματοδοτικά το Skyline μέσω μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ύψους έως €240 εκατ.

Τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 573 ακίνητα  διαφόρων χρήσεων (όπως γραφεία, εμπορικά καταστήματα, κατοικίες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις/logistics), με συνολική μεικτή επιφάνεια περίπου 500.000 τ.μ. . Σημαντικός αριθμός ακινήτων παραδίδονται μισθωμένα, με σημαντικότερο μισθωτή την Alpha Bank, ενώ τα υπόλοιπα προορίζονται, εν μέρει για ανακατασκευή και επανατοποθέτηση στην αγορά προς εκμετάλλευση, και εν μέρει προς πώληση.

Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων ανέρχεται € 438 εκατ., η δε μεταβίβασή τους στη Skyline θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε φάσεις.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της συναλλαγής να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2ου τριμήνου του τρέχοντος έτος.

Προοπτικές στα ακίνητα

Ως σύμβουλοι της επενδυτικής κοινοπραξίας για τη συναλλαγή ενήργησαν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) (Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος), DLA Piper (νομικός σύμβουλος για θέματα αλλοδαπού δικαίου) και Ποταμίτης-Βεκρής (νομικός σύμβουλος για θέματα Ελληνικού δικαίου).

Ο Ηλίας Γεωργιάδης πρόεδρος του Δ.Σ. της Premia Properties ανέφερε: «Η συμφωνία απόκτησης ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων με προοπτικές υψηλής κερδοφορίας ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζει η Premia. Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία με την Dimand με την οποία διατηρούμε στρατηγική συνεργασία και με την Alpha Bank η οποία παραμένει ως μέτοχος στο Skyline και επίσης χρηματοδοτεί το εγχείρημα. Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του Skyline project το οποίο είναι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.».

Ο Κώστας Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties δήλωσε: «Η Premia μέσω της συμμετοχής της στην εταιρεία Skyline επιδιώκει την ενίσχυση της κερδοφορίας της και την εδραίωση ηγετικού ρόλου στην ελληνική επενδυτική αγορά real estate.

Ο ρόλος της Premia στο διοικητικό σχήμα θα είναι ενεργός με στόχο να συμβάλει στην επιτυχία του μεγαλύτερου project μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη επένδυση θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των θεμελιωδών μεγεθών της Premia και στη δυναμική της ανάπτυξη την επόμενη πενταετία.». 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις