Επιχειρήσεις

RSM Ελλάδος: 1 στις 2 εισηγμένες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν «οικογενειακό» χαρακτήρα

Σχεδόν μία στις δύο εισηγμένες ελληνικές επιχειρήσεις (44%) στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει «οικογενειακό» χαρακτήρα με τουλάχιστον δύο μέλη συνδεδεμένα με τον βασικό μέτοχο να συμμετέχουν στα Διοικητικά τους Συμβούλια, σύμφωνα με την έρευνα The RSM Board Diversity Survey της RSM Ελλάδος.

Ειδικότερα, η έρευνα της RSM Ελλάδος αποτυπώνει την πλήρη εικόνα της σύνθεσης των ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, βάσει κριτηρίων πολυμορφίας και συμπερίληψης και συγκεκριμένα βάσει 10 κατηγοριών αξιολόγησης, εστιάζοντας στην ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών για τη σύσταση και αποτελεσματική λειτουργία των ΔΣ αξιοποιώντας τη συμπερίληψη ως βασικό γνώμονα για τη λήψη αποτελεσματικών στρατηγικών αποφάσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας εξάγεται μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών συμπερασμάτων τα οποία αφορούν τη διάρθρωση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών τους, αναδεικνύοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών πολυμορφίας και συμπερίληψης.

Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα ποσοστά «οικογενειακού» χαρακτήρα στις εισηγμένες καταγράφονται στους κλάδους υγείας, των καταναλωτικών προϊόντων, των τροφίμων και των πρώτων υλών με αναλογία περίπου 1 προς 3 μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το βασικό μέτοχο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας The RSM Board Diversity Survey δείχνουν ότι σε σύνολο 142 εισηγμένων εταιριών που περιλαμβάνονται στο δείγμα, ο αριθμός των μελών ανέρχεται σε 1.195. Από αυτά, τα 390 είναι εκτελεστικά μέλη, τα 351 μη εκτελεστικά μέλη και τα 454 είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά, με τα αντίστοιχα ποσοστά να διαμορφώνονται σε 33,0%, 29,0% και 38,0%.

Ακόμα σύμφωνα με την έρευνα προκύπτει ότι, σε σχέση με το επίπεδο σπουδών, το 42% των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων έχει τουλάχιστον προπτυχιακό τίτλο σπουδών, το 47% των μελών μεταπτυχιακό και το 11% αυτών κατέχουν διδακτορικό τίτλο σπουδών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εγκαινιάζει μια νέα εποχή επικοινωνίας με σειρά podcast
Με το podcast, το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως ηγέτη στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσφέροντας περιεχόμενο που εμπνέει, ενημερώνει και ανοίγει νέους δρόμους για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Ο μαθηματικός, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Φροντιστηρίων Διακρότημα Θοδωρής Καλαιτζίδης, μαζί με την φιλόλογο και επικεφαλής της Ακαδημαϊκής Ομάδας Ειρήνη Σαραντίτη
Από την κατοχύρωση τίτλων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, στην αλυσίδα αξιοποίησης και εμπορικής ωρίμανσής τους….η στρατηγική μετεξέλιξη του Οργανισμού
Από τη Γιούλη Παπαποστόλου Η εμπορική αξιοποίηση της Βιομηχανικής και, ευρύτερα, της Διανοητικής Ιδιοκτησίας αποτελεί θεμελιώδη...
Group Team of businesspeople man and woman Meeting Conference Discussion various topic Corporate Concept in office