Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

React Day σημαίνει να θέλεις να δίνεις αγάπη

React Day σημαίνει να θέλεις να δίνεις αγάπη

Στο σχολείο, μας έμαθαν ότι η δράση έχει αντίδραση. Η ζωή μας έμαθε ότι η δράση μπορεί να είναι απλά, για καλό σκοπό.

Δράση για καλό σκοπό σημαίνει εθελοντισμός. Να θέλεις να προσφέρεις σε κάποιον ή κάποιους που έχουν ανάγκη από την υποστήριξή σου. Που μια σου πράξη, μια σου δράση, θα τους γεμίσει χαμόγελα και αισιοδοξία.

Το μεγαλύτερο μάθημα εθελοντισμού το έδωσαν πρόσφατα 2.000 άνθρωποι. Εθελοντές, εργαζόμενοι του Κωτσόβολου, από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη. Άνθρωποι που δεν είναι του… καναπέ, αλλά της δράσης. Άνθρωποι που δεν θέλουν να προσφέρουν μόνο στα λόγια, αλλά το κάνουν με πράξεις. Αντιδρούν…

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βλέπεις το χαμόγελο της ευγνωμοσύνης να σχηματίζεται στο πρόσωπο κάποιου.

Δεν υπάρχει η χαρά που σου δίνει το βλέμμα ενός παιδιού στο οποίο προσφέρεις κάτι που μπορεί για εσένα να είναι μικρό, αλλά για εκείνο μπορεί να είναι ο κόσμος όλος.

Αυτές είναι σκέψεις και συναισθήματα που βίωσαν οι 2.000 εθελοντές που συμμετείχαν στην React Day του Κωτσόβολου, που πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά!

Άνθρωποι που είχαν έναν κοινό σκοπό: να αντιδράσουν για το καλό. Για ένα καλύτερο αύριο. Να κάνουν «καλές πράξεις» αφιερωμένες στο Περιβάλλον και την Κοινωνία.

Εργαζόμενοι από το κατάστημα του Κωτσόβολου στα Τρίκαλα επισκέφθηκαν και υλοποίησαν εθελοντικές δράσεις τόσο στο Γηροκομείο των Μεγάλων Καλυβιών όσο και Νηπιαγωγείο του χωριού

Mία από τις 63 συνολικά καλές και «μεγάλες» πράξεις που πραγματοποίησαν φέτος οι άνθρωποι της Κωτσόβολος ήταν η υποστήριξη στις εργασίες του νηπιαγωγείου και του Γηροκομείου των Μεγάλων Καλυβιών στα Τρίκαλα. Οι ανάγκες στην περιοχή μεγάλες ύστερα από την πρόσφατη πλημμύρα, η οποία άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι άνθρωποι του καταστήματος των Τρικάλων λοιπόν επισκέφθηκαν το χωριό Μεγάλα Καλύβια κι έγιναν «μία γροθιά» για να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνάμεών τους το νηπιαγωγείο και το γηροκομείο να λειτουργήσουν καλύτερα στην καθημερινότητα.

Και η περίπτωση των Τρικάλων αποτελεί ένα μικρό δείγμα μόνο της μεγάλης εθελοντικής ενέργειας του Κωτσόβολου. Άλλη μία δράση μεγάλης σημασίας ήταν αυτή που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του καταστήματος στο Νέο Ηράκλειο, όπου επισκέφθηκαν τη μονάδα ψυχικής αποκατάστασης «ΈΔΡΑ». Μέσα από την επίσκεψη αυτή, τόσο οι εθελοντές, όσο και οι ένοικοι του Οικοτροφείου γέμισαν με όμορφα συναισθήματα, αποδοχής και συμπερίληψης, αφού είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να ζωγραφίσουν και να μοιραστούν τις ιστορία τους με όλη την ομάδα εθελοντών – εργαζομένων του Κωτσόβολου.

Οι εργαζόμενοι – εθελοντές του καταστήματος του Νέου Ηρακλείου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους στη μονάδα ψυχικής αποκατάστασης «ΕΔΡΑ».

Και πόσες άλλες ακόμα εθελοντικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν εκείνη την Ημέρα. Όπως στην Κέρκυρα, όπου οι εργαζόμενοι του καταστήματος είχαν σχεδιάσει μία άκρως δημιουργική ημέρα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου του νησιού. Ένας προτζέκτορας τους περίμενε για να δουν την αγαπημένη τους ταινία, ενώ τα ποκ-κορν, τα hot dogs, οι τηγανίτες, τα παγωτά, αλλά και το face painting ολοκλήρωναν την όμορφη εμπειρία που είχαν σχεδιάσει οι εθελοντές για αυτά.

Οι εργαζόμενοι από το κατάστημα της Κέρκυρας μαζί με τα παιδιά του Ορφανοτροφείου του νησιού, περνώντας μαζί τους μια όμορφη και δημιουργική μέρα.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στο React Day έκαναν αυτό που ξέρουν καλά: έπραξαν, αντέδρασαν! Προσέφεραν. Επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να διεκδικήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, μία Καλύτερη Ζωή για Όλους. Γιατί όταν οι άνθρωποι αντιδρούν, μπορούν και κάνουν θαύματα!

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις