Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Real Estate: Επενδυτικός «πυρετός» σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες – Που θα αναπτυχθούν

Real Estate: Επενδυτικός «πυρετός» σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες – Που θα αναπτυχθούν
Φωτό αρχείου

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση ή τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων σε τουριστικούς προορισμούς, από Λέσβο, Λευκάδα Ζάκυνθο, Σκιάθο, Κίμωλο και Γύθειο μέχρι Μύκονο και Σαντορίνη, έλαβαν το «πράσινο φως» για να ενταχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Έτσι, ξενοδοχεία πολυτελείας 4 και 5 αστέρων, πρόκειται σύντομα να δημιουργηθούν σε τουριστικούς προορισμούς, όπου υπάρχει ζήτηση, ενώ τουριστικές μονάδες που ήδη λειτουργούν ετοιμάζονται κι αυτές να υλοποιήσουν νέες επενδύσεις για να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους και να καταστούν πιο ανταγωνιστικές.

Πολυτέλεια σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στα κυκλαδίτικα νησιά με τη μεγαλύτερη φήμη, έγκριση για να ενταχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο έλαβαν τα επενδυτικά σχέδια των:

-Cavo Tagoo AE: Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων με 13 δωμάτια και 52 κλίνες, στην περιοχή Ταγκού στη Μύκονο. Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 4,7 εκατ. ευρώ.

– Κιβωτός: Η εταιρεία θα επενδύσει, επίσης στη Μύκονο, ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να εκσυγχρονίσει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 47 δωματίων και 102 κλινών.

– San Antonio Sumerland SA – Μανταλένα ΑΕ: Η εταιρεία δρομολογεί την ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, στη Μύκονο, με χρήση υφιστάμενων κτιρίων και προσθήκη νέων. Προτίθεται να μετατρέψει ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, με τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και την προσθήκη πισίνας. Στην νέα ξενοδοχειακή μονάδα που θα δημιουργηθεί θα λειτουργούν 25 δωμάτια.

-Celeste Suites: Έγκριση για να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο έλαβε ξενοδοχείο 3 αστέρων και δυναμικότητας 11 δωματίων, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Το κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει το 1,1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σε εταιρεία που βρίσκεται υπό σύσταση, δόθηκε άδεια για τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου από 2 αστέρια σε 4. Η νέα μονάδα της Σαντορίνης διαθέτει 15 δωμάτια και το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 1,4 εκατ. ευρώ.

Τουρισμός 3 αστέρων στην Λήμνο

-Καλαϊτζής ΑΕ: Στον Αναπτυξιακό Νόμο μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εντάχθηκε η επένδυση της εταιρείας που προβλέπει ξενοδοχείο 3 αστέρων δυναμικότητας 12 δωματίων στη θέση Άγιος Ιωάννης της Λήμνου.

-Διαμαντίδης – Diamantidis: Με ποσό της τάξης των 1,145 εκατ. ευρώ η εταιρεία προχωρά στον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων που διαθέτει 72 δωμάτια και βρίσκεται στη Μύρινα της Λήμνου.

-Cold Accounting and Finance Company OE: Μία ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων δυναμικότητας 30 δωματίων εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο και πρόκειται σύντομα να ανεγερθεί στη θέση Διαπόρι Ράχη, Δημοτικής Ενότητας Νέας Κούταλης στη Λήμνο. Το κόστος θα ξεπεράσει τα 2,2 εκατ. ευρώ.

Στο καταπράσινο Ιόνιο

-Βασιλεύς Ιάσων ΑΕ: Ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και δυναμικότητας 87 δωματίων, θα δημιουργηθεί σύντομα στη Ζάκυνθο, στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων. Η επένδυση εκτιμάται στα 10,1 εκατ. ευρώ κι εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

-GPG Resort Ltd Greek Branch: Νέα ξενοδοχειακή μονάδα, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 140 δωματίων θα αποκτήσει η Λευκάδα στη θέση Λακούλια, επιλέξιμου κόστους ίσου με 11,909 εκατ. ευρώ. Η επένδυση λάβει επιχορήγηση 2,917 εκατ. ευρώ.

Σε Σποράδες και Αιγαίο

– Faso ΑΕ: Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων που θα διαθέτει 69 δωμάτια θα δημιουργηθεί στη Σκιάθο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6,261 εκατ. ευρώ.

-Elaitis Events EE: Επένδυση αρχικού προϋπολογισμού 2,382 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου ZAIRA που διαθέτει 18 δωμάτια και βρίσκεται στη θέση Σκάλα Λουτρών στην Λέσβο, πρόκειται σύντομα να υλοποιηθεί. Η επένδυση εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων

-Μy Kimolos Alyki Beach: Επένδυση της τάξης των 2,152 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί στο νησί της Κιμώλου για την ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας τριών αστέρων και δυναμικότητας 26 δωματίων.

-Τ.Κ.C. Koleksion: Νέο ξενοδοχείο 81 δωματίων και 160 κλινών θα αποκτήσει και η Μυτιλήνη. Η επένδυση για τη δημιουργία της 4 αστέρων τουριστικής μονάδας θα ξεπεράσει τα 3,145 εκατ. ευρώ.

Ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Γύθειο

-Σπάρτα Γκουρμέ ΑΒΕΓΕΤ: Ξενοδοχειακή μονάδα κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 150 δωματίων θα ανεγερθεί στη Δημοτική Ενότητα Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 12,864 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις