Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Reds: Η νέα Μαρίνα Αλίμου, το project Καμπάς και το Smart Park

Reds: Η νέα Μαρίνα Αλίμου, το project Καμπάς και το Smart Park

Το project αξιοποίησης της Καμπάς και η μετατροπή του σε κτίριο μικτής χρήσης, η πορεία εργασιών της νέας Μαρίνας Αλίμου που θα αλλάξει την όψη της αθηναϊκής ριβιέρας και τα νέα μισθωτήρια στο Smart Park, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων από τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Reds, του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο παρουσίασης των προοπτικών της εταιρείας.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Κωνσταντινίδης, που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα πριν από 3 μήνες, τόνισε ότι η εταιρεία έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα, τα οποία η διοίκηση προτίθεται να επεκτείνει, ώστε η Reds να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει. Πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει το χαρτοφυλάκιο της.

Το project Καμπάς

Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν  για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που αφορά τη μετατροπή των εγκαταστάσεων της Καμπάς σε συγκρότημα μικτής χρήσης. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, τόσο για τον όμιλο, όσο και για τη χώρα, το οποίο, από τη στιγμή που θα επικαιροποιηθεί το master plan, θα χρειαστεί ένας χρόνος περίπου για την έκδοση αδειοδοτήσεων και τέσσερα χρόνια για την πλήρη ανάπτυξή του. Θα χρειαστούν δηλαδή συνολικά κοντά στα πέντε έτη.

Μαρίνα Αλίμου

Σχετικά με τη μαρίνα Αλίμου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων, υπάρχουν μεγαλόπνοα σχέδια για τη μετατροπή της σε μία από τις ομορφότερες της κατηγορίας της.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης «Τα έργα για την ανάπτυξη της νέας μαρίνας Αλίμου προχωρούν και σύντομα θα αλλάξει η όψη της αθηναϊκής ριβιέρας». Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα χρειαστούν συνολικά τέσσερα έτη για την ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς, τα δύο πρώτα χρόνια, είναι χρόνια εξωραϊσμού και τα δύο επόμενα, θα γίνει η ανάπτυξη βάσει του master plan, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Smart Park στα Σπάτα

Όσον αφορά το Smart Park στα Σπάτα, μετά την πτώση των πωλήσεων κατά 30% περίπου που σημείωσε το πρώτο πεντάμηνο του έτους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τώρα το εμπορικό κέντρο βρίσκει πάλι τους ρυθμούς του.  Ήδη, η επισκεψιμότητα πολλαπλασιάστηκε με το άνοιγμα, φθάνοντας τους 8.000 επισκέπτες τις καθημερινές και ξεπερνώντας τους 20.000 επισκέπτες την ημέρα τα Σαββατοκύριακα.  Αναλύοντας την εικόνα που επικρατεί στο υπαίθριο εμπορικό πάρκο, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι η πληρότητα το Μάρτιο ήταν στο 78% και τώρα έχει φτάσει στο 100%.  Μέχρι τέλος Αυγούστου μάλιστα, η διοίκηση θα ανακοινώσει και τους νέους μισθωτές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τους χώρους θα μισθώσουν επιχειρήσεις από τους κλάδους της τεχνολογίας, της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα σχέδια της Reds, η εταιρεία εκδηλώνει ενδιαφέρον για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου που «βγάζει» σε διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την αξιοποίησή του σε τουριστικό συγκρότημα και με την λειτουργία καζίνο. Αλλά και σε ακίνητο που διαθέτει στην Ακαδημία Πλάτωνος, η διοίκηση βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ολοκλήρωση προγράμματος  απαλλοτρίωσης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις