Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Samsung: Καλεί τον κόσμο να προστατεύσουν μαζί τα άγρια ζώα

Samsung: Καλεί τον κόσμο να προστατεύσουν μαζί τα άγρια ζώα

Με την πρωτοβουλία Wildlife Watch, η Samsung προσκαλεί τους χρήστες να γίνουν εικονικοί δασοφύλακες και να παρακολουθούν τα απειλούμενα από τη λαθροθηρία ζώα σε ζωντανή σύνδεση από τα δάση της Αφρικής.

Έτσι, οι κάμερες του Samsung Galaxy S20 FE μετατρέπονται σε ένα σύστημα 24ωρης παρακολούθησης της άγριας ζωής στο φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve, στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Για να ενισχύσει την εμβέλεια της αναμετάδοσης από το δάσος η Samsung συνεργάζεται με την Αφρικανική εταιρεία τεχνολογίας Africam.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει το έργο της The Black Mamba Anti-Poaching Unit, μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης, που απαρτίζεται μόνο από γυναίκες. Η οργάνωση χρησιμοποιεί μη-βίαιες μεθόδους για την πρόληψη της λαθροθηρίας, που έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι λαθροκυνηγοί εκμεταλλεύονται την ξαφνική πτώση του τουρισμού. Μέσω της πρωτοβουλίας Wildlife Watch, οι θεατές θα παρακολουθούν από κοντά το έργο των δασοφυλάκων της Black Mamba, θα βλέπουν τα ζώα που προστατεύουν και θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν δωρεές, για να στηρίξουν το έργο τους.

Στην πρωτοβουλία πρωτοστατεί η DJ, παραγωγός και σχεδιάστρια μόδας Peggy Gou. Γεννημένη στη Ν. Κορέα και με έδρα το Βερολίνο, η Peggy Gou, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, και ειδικά για την αγάπη της για τις καμηλοπαρδάλεις, θα αναλάβει η ίδια το ρόλο του εικονικού δασοφύλακα, για να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν.

Για όλη τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, τέσσερα Samsung Galaxy S20 FE βρίσκονται εγκατεστημένα ως πρόσθετες κάμερες στα δάση ενισχύοντας την εμβέλεια της υπάρχουσας υποδομής της Africam στο φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve κατά περισσότερο από το ήμισυ.

Επίσης, ένα καμουφλαρισμένο τζιπ με ένα Samsung Galaxy S20 FE θα χρησιμοποιηθεί από τους δασοφύλακες στις περιπολίες τους, ενώ η ζωντανή αναμετάδοση θα φέρει το κοινό πιο κοντά στην καθημερινότητα και τις εμπειρίες των δασοφυλάκων.

Το πρόγραμμα Wildlife Watch θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Samsung ελπίζει να στρέψει την προσοχή πολλών ανθρώπων στα ζώα που παραμελούνται κατά την πανδημία. Για παρακολούθηση της ζωντανής αναμετάδοσης και συμμετοχή στην προστασία των απειλούμενων ειδών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στο wildlife-watch.com.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις