Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Thrakon: Η εταιρεία δομικών υλικών εγκαινίασε νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας – Επένδυση 6 εκατ. ευρώ

Thrakon: Η εταιρεία δομικών υλικών εγκαινίασε νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας – Επένδυση 6 εκατ. ευρώ

Μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής κονιαμάτων και το έκτο κατά σειρά εργοστάσιο του ομίλου εγκαινίασε στα Οινόφυτα Βοιωτίας η σουηδικών συμφερόντων THRAKON, ολοκληρώνοντας επένδυση 6 εκατ. ευρώ.

Στα άμεσα σχέδια του ομίλου περιλαμβάνεται η απόκτηση ενός ακόμη λατομείου και η δημιουργία μιας ακόμη παραγωγικής μονάδας, στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος ύψους 20 εκατ. ευρώ που έχει χαράξει ο όμιλος, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης την πενταετία.

Στα προσεχή σχέδια περιλαμβάνεται ακόμη η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης και η γεωγραφική επέκταση σε νέες αγορές.

Η παρουσία

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 28 χρόνια εγκαινίασε την πρώτη παραγωγική μονάδα στην Ορεστιάδα στις 21 Μαρτίου 1996, κι έκτοτε επενδύει αποκλειστικά στον κλάδο δομικών υλικών και χρωμάτων, έχοντας πλέον καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας, παραγωγής και εμπορίας έτοιμων δομικών προϊόντων, κονιαμάτων, χρωμάτων και βερνικιών.

Οι πωλήσεις της κυμαίνονται στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ την τελευταία δεκαετία σημείωσαν αύξηση 399% σε σχέση με το μέσο όρο του κλάδου ο οποίος κυμάνθηκε στο 53%.

Εμμανουήλ Παπαδάκης διευθύνων σύμβουλος 

Όπως ανέφερε ο Εμμανουήλ Παπαδάκης διευθύνων σύμβουλος το νέο εργοστάσιο αποτελεί το επιστέγασμα της προσήλωσης στην ελληνική αγορά, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις της THRAKON από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 53 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις

Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της αποτέλεσαν το 1999, καθώς τρία χρόνια αφότου λειτούργησε το πρώτο εργοστάσιο στην Ορεστιάδα η THRAKON ίδρυσε το δεύτερο εργοστάσιο πάλι στην Ορεστιάδα.

Σημαντικοί σταθμοί αποτέλεσαν ακόμη το 2008 όταν ξεκίνησε την παραγωγική δραστηριότητα στη Βουλγαρία, το 2011 όταν εξαγόρασε την μονάδα κονιαμάτων στη Θεσσαλονίκη, το 2012 όταν αγόρασε εταιρεία χρωμάτων στα Οινόφυτα, το 2013 όταν ξεκίνησε δραστηριότητα στη Ρουμανία, αλλά και τις επόμενες χρονιές 2014, 2016 και 2017 όταν επέκτεινε τη δραστηριότητά της σε νέους τομείς και νέες αγορές.


Jon Sjoborg πρόεδρος

Η εταιρεία απασχολεί 221 εργαζόμενους, ανοίγοντας θέσεις εργασίας ακόμα και μέσα στην πανδημία. Μεγάλο μέρος της παραγωγής της προορίζεται σε εξαγωγές, καθώς η παρουσία της επεκτείνεται σε 40 και πλέον χώρες, από τα γειτονικά Βαλκάνια και την Ευρώπη μέχρι την Αιθιοπία και τις Φιλιππίνες.

Το ξεκίνημα

Το 1990 ο πατέρας του σημερινού προέδρου της εταιρείας, του Jon Sjoborg έκανε την πρώτη επένδυση στην Ορεστιάδα και συνεχίζοντας την παράδοση ο σουηδικής καταγωγής και δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας, εξακολουθεί να μελετά την ελληνική αγορά και να επενδύει συστηματικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Sjobor στην τελετή εγκαινίων: «Σήμερα είναι το επιστέγασμα ενός ονείρου, να κατασκευάσουμε ένα εργοστάσιο με ειδίκευση στα κονιάματα, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα του παρελθόντος είχαν καταστρέψει τα αρχικά σχέδια για τη δημιουργία ενός εργοστασίου στην Ανατολική Αττική.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις