Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Vodafone: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας

Vodafone: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας

Η Vodafone και η Ελληνική κυβέρνηση προχωρούν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο τη συνεργασία για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Delphi Economic Forum. Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα εστιάζει στην ανάπτυξη του “Panic Button”, μιας καινοτόμου εφαρμογής, που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα που δέχεται επίθεση, να μπορεί να ειδοποιήσει άμεσα τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε δεύτερη φάση, προβλέπεται επιπλέον η προσαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης εφαρμογής του Ιδρύματος Vodafone “Bright Sky” και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή του Ιδρύματος Vodafone για την υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς κακοποιητικού περιβάλλοντος.

Στόχος της είναι να παρέχει όχι μόνο πληροφορίες αλλά και συμβουλές, ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για την διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, με πρώτο βήμα το να μπορέσουν να αναγνωρίσουν και αποδεχτούν το γεγονός πως είναι θύματα λεκτικής, ψυχολογικής ή και σωματικής βίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις