Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Yalco: Νέα σχέδια για Ho.Re.Ca – Η δράση με τα σκεύη Fest και τις πορσελάνες Ιωνία – Αποτελέσματα 6μηνου

Yalco: Νέα σχέδια για Ho.Re.Ca – Η δράση με τα σκεύη Fest και τις πορσελάνες Ιωνία – Αποτελέσματα 6μηνου

Σημαντική βελτίωση στα καθαρά χρηματοοικονομικά έσοδα πέτυχε η εταιρεία YALCO στο α’ εξάμηνο 2023, καθώς διαμορφώθηκαν στα 406.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή χαράσσει τη στρατηγική της επόμενης μέρας, επιδιώκοντας ενίσχυση της θέσης της στην επαγγελματική εστίαση (Ho.Re.Ca) και παράλληλα δρομολογεί την πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η YALCO, ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίου ειδών οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, γνωστή επίσης, στην αγορά από τις δημοφιλείς πορσελάνες Ionia και τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη Fest, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 1ου εξαμήνου σύμφωνα με τα οποία: Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στις 761.000 ευρώ,  βελτιωμένα ως ποσοστό τζίρου στο 26,8%, έναντι 25,9% την αντίστοιχη  περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ το EBITDA βελτιώθηκε οριακά κατά 12.000 ευρώ, ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν μείωση της τάξης του 3% και διαμορφώθηκαν στις €2.841 χιλ. 

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έσοδα ανήλθαν στις 406.000 ευρώ, μια αξιοσημείωτη μεταβολή από τα προηγούμενα χρηματοοικονομικά έξοδα ύψους 96.000 ευρώ, μία θετική αλλαγή που αποδίδεται σε κέρδος ποσού 0,5 εκατ. ευρώ από διαγραφή δανείου. 

Χρηματοδότηση

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Yalco εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 0,5 εκατ. ευρώ από συνδεδεμένα μέρη, ενισχύοντας τη ρευστότητα της εταιρείας, ενώ η επικείμενη πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην οικονομική σταθερότητα της εταιρείας.

Ο Σωκράτης Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Yalco, σημείωσε με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων: «Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καταδεικνύουν αφενός την αφοσίωσή μας στην αποτελεσματική οικονομική διαχείριση της εταιρείας και αφετέρου την τεράστια δυναμική μας στον κλάδο του HO.RE.CA. αλλά και των δύο super brands μας, ΙΩΝΙΑ και FEST».

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μέτρα που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και ενισχύουν τα αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για όλους. Καθώς προχωρούμε, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε στρατηγικές αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν την ηγετική θέση μας στην αγορά», κατέληξε ο Σωκράτης Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Yalco.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις