Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Α. Σαρρηγεωργίου, Eurolife: «Το 2020 αποδείχθηκε καλή χρονιά για τον όμιλο»

Α. Σαρρηγεωργίου, Eurolife: «Το 2020 αποδείχθηκε καλή χρονιά για τον όμιλο»

Έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών και στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών δίνει η Eurolife FFH, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στο πλαίσιο παρουσίασης των οικονομικών επιδόσεων του ασφαλιστικού ομίλου.

Ο ίδιος τόνισε ότι, το 2020 χαρακτηρίστηκε από θετικές οικονομικές επιδόσεις, δράσεις με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και επενδυτικές στρατηγικές που δημιούργησαν υπεραξία στον όμιλο Eurolife FFH, ο οποίος μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, ανήλθαν σε €448,65 εκατ., το συνολικό ενεργητικό σε €3,5 δισ., τα ίδια κεφάλαια στα €738 εκατ. και τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου άγγιξαν τα €22,2 εκατ.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και τα μερίδια αγοράς (10% σε επίπεδο Group) και συγκεκριμένα 16% στις Ασφάλειες Ζωής και 3% στις Γενικές Ασφάλειες . Όσον αφορά τις αποζημιώσεις το 2020, ανήλθαν  σε €291,86 εκατ. και αφορούν αθροιστικά ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών ασφαλίσεων, καθώς και πληρωμές ασφαλισμάτων λήξης και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής δημιουργίας κεφαλαίου, σε Ελλάδα και Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάθος πενταετίας (2016-2020) το αντίστοιχο νούμερο έφτασε το €1,4 δισ . Τα συνολικά κέρδη προ φόρων για τη χρονιά που πέρασε, άγγιξαν τα €151,9 εκατ. (ποσό αυξημένο κατά 13% σε σχέση με το 2019), ενώ σε επίπεδο πενταετίας (2016-2020) έχουν φτάσει τα €672,60 εκατ.

Επιπλέον, το προηγούμενο έτος, ο όμιλος συνέχισε να επενδύει στην ανάπτυξη και την αναβάθμισή του, με έργα υποδομής που άγγιξαν τα €3 εκατ.

Κάνοντας έναν απολογισμό του 2020, ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι «Ο όμιλος κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας την κορυφαία μας θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το κλειδί για την επιτυχία μας δεν είναι άλλο από την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν καθημερινά οι πελάτες και οι συνεργάτες μας, γι’ αυτό φροντίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους ενδυναμώνουμε ώστε να καταφέρνουν περισσότερα. Μάθαμε πολλά από τη χρονιά που πέρασε και είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τη γνώση αυτή για την επόμενη ημέρα. Συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών μας και στη στήριξη της κοινωνίας με έργα που έμπρακτα βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις και να δίνουμε αξία σε ό,τι έχει σημασία για κάθε άνθρωπο που μας εμπιστεύεται».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις