Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αegean: Οι προοπτικές της αεροπορικής εταιρείας και το νέο διοικητικό συμβούλιο

Αegean: Οι προοπτικές της αεροπορικής εταιρείας και το νέο διοικητικό συμβούλιο

Μετά από το μακράς διάρκειας lockdown, το κλίμα στις αερομεταφορές και τον τουρισμό είναι σημαντικά ευνοϊκότερο, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας και στην Aegean.  Αυτή ήταν η εικόνα που περιέγραψε ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η εταιρεία προβλέπει την επαναφορά του 75-80% της επιχειρησιακής δυναμικότητας το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας επιβεβαίωσε την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται για τους ελληνικούς προορισμούς, το τελευταίο διάστημα. Η εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, όπου η εταιρεία κατέγραψε πτώση 60% σε επίπεδο αριθμού πτήσεων έναντι του 2019.   Για να αυξηθούν τα αεροπορικά ταξίδια, καθοριστική είναι η συμβολή του εμβολιασμού, καθώς από τη μία ευθύνεται για τη βελτίωση της εικόνας στον τουρισμό, ωστόσο, η κατάσταση σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας δεν παύει να είναι κρίσιμη. «Ελπίζουμε ότι δεν θα σημειωθεί κάτι που θα ανατρέψει την τάση αυτή», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

Σημαντική αναφορά έγινε, για την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ, καθώς αποτέλεσαν «ένεση» ρευστότητας για την εταιρεία, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το ταμείο να διαθέτει 600 εκατ. ευρώ.

Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στο προσωπικό που απασχολεί, η Aegean διατήρησε το 93% των εργαζομένων της με συμβάσεις αορίστου χρόνου, κάτι που αποτέλεσε όχι μόνο μία «κατάκτηση» για την εταιρεία, αλλά και μία επένδυση για το μέλλον της. Υπενθυμίζεται, ότι ο όμιλος απασχολεί περί τα 2.700 άτομα.  

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, ο οποίος επεσήμανε την αντοχή της εταιρείας στο βάθος της υγειονομικής κρίσης, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής διαχείρισης της διοίκησης, από την πρώτη στιγμή.

Ως προς την στρατηγική απόφαση για την απόκτηση 46 νέων Airbus A320neo, η διοίκηση παραμένει προσηλωμένη στην απόφασή της, αναγνωρίζοντας την υψηλή τους αξία για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων. Η παραλαβή τους δρομολογείται σταδιακά από το 2022.  Επιπλέον, η εταιρεία εφαρμόζει νέα προγράμματα για τη βελτίωση των υπηρεσιών της.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, οι μέτοχοι υπερψήφισαν όλα τα θέματα που είχαν τεθεί προς έγκριση, ενώ εξέλεξαν και τέσσερα νέα ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ύστερα από την υιοθέτηση των νέων όρων εταιρικής διακυβέρνησης.

Το νέο 12μελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέχθηκε έχει τριετή θητεία. Η σύνθεση του  έχει ως εξής: Γεώργιος Βασιλάκης, Ευτύχιος Βασιλάκης, Δημήτριος Γερογιάννης, Αναστάσιος Δαυίδ, Στυλιανή (Στέλλα) Δημαράκη, Κωνσταντίνος Καλαμάτας, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Παναγιώτης Λασκαρίδης, Νικόλαος Νανόπουλος, Ναταλία Νικολαΐδη, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και Νικόλαος Σοφιανός.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις