Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ακίνητα: Στο ταμπλό του ΧΑ η Orilina – Πώς προχωρά το επενδυτικό project της στο Ελληνικό

Ακίνητα: Στο ταμπλό του ΧΑ η Orilina – Πώς προχωρά το επενδυτικό project της στο Ελληνικό

«Ντεμπούτο» έκαναν χθες (11.12.2023) οι μετοχές της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Orilina Properties στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων της οικογένειας Τρ. Νάτση,  που είναι πλέον η τέταρτη κατά σειρά εταιρεία real estate που εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχει αξία χαρτοφυλακίου ύψους 137,5 εκατ. ευρώ, ενώ ετοιμάζεται να υλοποιήσει δύο μεγάλες επενδύσεις στο Ελληνικό συνολικού ύψους 77,4 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2019 σήμερα στοχεύει να πετύχει μεγάλη διασπορά για τους μετόχους της και να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της με την ανέγερση νέων βιώσιμων κτιρίων.

Η τιμή διάθεση της Orilina διαμορφώθηκε στο ανώτατο εύρος των 0,95 ευρώ/μετοχή, ενώ από τη δημόσια εγγραφή άντλησε συνολικά  30,6 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν, εντός τριετίας, για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, οι δύο αναπτύξεις της ΑΕΕΑΠ θα φέρουν την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma και η  κατασκευή τους αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2026.

Το πρώτο έργο της Orilina στο Ελληνικό αφορά την ανέγερση συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών με την επωνυμία Marina Residences συνολικής επιφάνειας ανωδομής 4.900 τ.μ , το οποίο  μάλιστα θα έχει  ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Σαρωνικού και το Riviera Tower.

Θα περιλαμβάνει ακόμη υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες, σε συνολικό οικόπεδο επιφανείας 22.795 τ.μ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για οροφοδιαμερίσματα και μεζονέτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης, αλλά και χώρους αναψυχής (sea plaza, running loop).

Η συνολική επένδυση είναι 57,4 εκατ. και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί κατά 69% από ίδια κεφάλαια και κατά 31% από δανεισμό.

Τα συνολικά επενδυμένα έως σήμερα κεφάλαια ανέρχονται σε περίπου 27,3 εκατ. εκ των οποίων ποσό 15 εκατ. αφορούν δανεισμό.

Το δεύτερο έργο που έχει στα σκαριά αφορά την ανέγερση Ιδιωτικής Λέσχης Μελών σε όμορο με το οικόπεδο στο οποίο θα αναπτυχθούν οι πολυτελείς κατοικίες. Το ποσό που έχει επενδυθεί μέχρι σήμερα φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί κατά 27% από ίδια κεφάλαια και κατά 73% από δανεισμό.

Η Ιδιωτική Λέσχη Μελών θα έχει εγγύτητα και θέα προς τη μαρίνα του Ελληνικού και το Riviera Galleria και προβλέπεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, 1 outdoor gym και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της.

Το οικόπεδο διατρέχεται στη νότια και τη δυτική πλευρά του από τον πεζόδρομο του Ελληνικού και θα παρέχει άμεση πρόσβαση στον χώρο εμπορικών αναπτύξεων και αναψυχής του Riviera Galleria στη μαρίνα του Ελληνικού. Η συγκεκριμένη επένδυση θα ενισχύσει την εξαιρετικά χαμηλή προσφορά στην Αθήνα και ειδικότερα στα νότια προάστια. Οι συνεργασίες που θα έχει με αντίστοιχες λέσχες στο εξωτερικό αναμένεται να ενισχύσουν τον διεθνή προσανατολισμό της.

Στο χαρτοφυλάκιό της, η εταιρεία  σήμερα περιλαμβάνει 15 ακίνητα, με τη συνολική τους επιφάνεια να διαμορφώνεται στα 70.311 τ.μ. Η πλειονότητα αυτών των μισθωμένων επενδυτικών ακινήτων είναι γραφεία και εμπορικά καταστήματα. Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το κτίριο γραφείων που φιλοξενεί την έδρα του ομίλου Ελλάκτωρ, όπως επίσης και εμπορικό συγκρότημα (που φιλοξενεί μεταξύ άλλων την Jumbo και το Playmobil Fun Park) στην Κηφισιά, επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις