Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΚΤΩΡ: Κατασκεύασε την υπερειδική πίστα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΑΚΤΩΡ: Κατασκεύασε την υπερειδική πίστα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Φωτογραφία Intime

Το Ολυμπιακό Στάδιο υποδέχτηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που βρέθηκαν στις κερκίδες του για να παρακολουθήσουν από κοντά το εντυπωσιακό θέαμα της EKO Super Special Stage@ΟΑΚΑ, που σηματοδότησε την εκκίνηση του «ράλλυ των θεών», του EKO Acropolis Rally.

Η ΑΚΤΩΡ, ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ήταν ο Τεχνικός Υποστηρικτής του EKO Acropolis Rally, υπεύθυνος για την Υπερειδική διαδρομή του ΟΑΚΑ την οποία και παρέδωσε σε 10 μόλις μέρες!

Με τη μοναδική τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων της, η ΑΚΤΩΡ ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις που μπορεί να έχει η κατασκευή μιας τέτοιας διαδρομής, και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και ολοκλήρωσε με αρτιότητα και απόλυτη ασφάλεια την υπερειδική πίστα, μήκους 1.950 μέτρων και 16 στροφών. Η πίστα υποδέχτηκε τα 68 πληρώματα που παίρνουν μέρος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολης και τα οποία χάρισαν ήδη από την 1η μέρα της διοργάνωσης ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές!

Για να κατασκευαστεί η αγωνιστική πίστα στην ιστορική εγκατάσταση του ΟΑΚΑ χρησιμοποιήθηκαν από την ΑΚΤΩΡ συνολικά 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, πάνω από 10.000 τ.μ ξύλο,120 τόνοι χάλυβα,1.500 μέτρα προστατευτικά στηθαία, πάνω από 7.000 τμ ασφαλτόστρωσης, ενώ απασχολήθηκαν 200 εργαζόμενοι!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής του ΟΑΚΑ, τα αυτοκίνητα μετέβησαν στο Λουτράκι για να συνεχίσουν από εκεί το πρόγραμμα του ράλλυ συνολικού μήκους 303 χλμ με την αυλαία της διοργάνωσης να πέφτει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Η υπερειδική πίστα του ΟΑΚΑ θα αξιοποιηθεί όμως για μια εβδομάδα ακόμα, καθώς εκεί θα γίνει εκπαίδευση σε θέματα οδήγησης στελεχών της ελληνικής αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις