Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλλάζουν τα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες: «Μπαίνει» και η Volton

Αλλάζουν τα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες: «Μπαίνει» και η Volton

Αλλαγές στο χάρτη των τηλεπικοινωνιών σηματοδοτεί η ανακοίνωση του ομίλου Volton να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό του με υπηρεσίες κινητής/σταθερής τηλεφωνίας και Internet. Από πλευράς εταιρειών θα ξαναμοιραστεί η «πίτα» της αγοράς, ενώ θετικές είναι οι συνέπειες για τους καταναλωτές, καθώς θα αποκτήσουν τη δυνατότητα για διευρυμένες επιλογές και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ), ο κύκλος εργασιών των εταιρειών του κλάδου τηλεπικοινωνιών ανήλθε στα 5 δισ. ευρώ το 2019, καταγράφοντας αύξηση 2,4% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Μάλιστα, το 2019, αποτέλεσε έτος περικοπών, καθώς από τα 16.500 άτομα προσωπικό που απασχολούνταν στις τηλεπικοινωνίες το 2018, ο αριθμός μειώθηκε στους 14.900. Από πλευράς εσόδων, καταγράφεται σταθερότητα στα επίπεδα του 2018, καθώς πουλήθηκαν καρτοκινητά και συμβόλαια για φωνητικές υπηρεσίες και δεδομένα, που η αξία τους διαμορφώθηκε στο 1,7 δισ. ευρώ. 

Έντονη επίσης, είναι η επενδυτική δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών τόσο σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, όσο και στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης.

Οι κινήσεις και οι προσδοκίες της Volton  

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο όμιλος Volton, ο οποίος δραστηριοποιείται ήδη στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος μελετά κι αυτός την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.  Στόχος του είναι να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό του με υπηρεσίες κινητής/σταθερής τηλεφωνίας και internet, μέσα από το μοντέλο MVNO (Mobile Virtual Network Operator) και την εμπορική του συνεργασία του με υφιστάμενο πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Ήδη, έχει αποστείλει επίσημο αίτημα για λειτουργία ως MVNO προς όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την πρόσβαση σε ραδιοδίκτυο και τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας και ενημέρωσε αντίστοιχα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η επέκταση της δραστηριότητας σε νέους τομείς, σηματοδοτεί επίσης, για τη Volton τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η αγορά των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα απελευθερώθηκε το 1994, διακόπτοντας το μονοπώλιο που μέχρι τότε είχε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ).  Με την απελευθέρωση της αγοράς, 37 εταιρείες πήραν άδεια παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις