Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Απογείωσε» την Ιντρακάτ και γυρίζει σελίδα ο Πέτρος Σουρέτης – Αποχωρεί ύστερα από 19 χρόνια

«Απογείωσε» την Ιντρακάτ και γυρίζει σελίδα ο Πέτρος Σουρέτης – Αποχωρεί ύστερα από 19 χρόνια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Ιντρακάτ, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία βρίσκεται προ των πυλών για να εισέλθει σε μία νέα εποχή, έχοντας στο ενεργητικό της ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων.

Ο Πέτρος Σουρέτης, επί 19 χρόνια διευθύνων σύμβουλος στην Ιντρακάτ, ετοιμάζεται να αναλάβει νέα καθήκοντα, στην Ιντρακόμ Συμμετοχών και να συμβάλλει στην υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων του ομίλου Κόκκαλη.

Την ίδια στιγμή, μετά την πώληση του 31,7% που κατείχε ο όμιλος Ιντρακόμ στην Winex Investments, συμφερόντων Δημήτρη Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου, ο τελευταίος αναλαμβάνει CEO και αντιπρόεδρος στην κατασκευαστική εταιρεία.

Επιπλέον, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί πρόεδρος στην Ιντρακάτ, αναλαμβάνει η Νίκη Τζαβέλλα, οικονομολόγος, πρώην ευρωβουλευτής, βουλευτής και Διοικητής του ΟΑΕΔ.

Καλοί οιωνοί

Η νέα Ιντρακάτ ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές, δεδομένου ότι η προηγούμενη διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Σουρέτη της παραδίδει  ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο από ανεκτέλεστα έργα.  Το πρώτο μάλιστα έργο που αφορά τη Β΄ φάση του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας, αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες κιόλας ημέρες.  

Στην επιτυχημένη πορεία της Ιντρακάτ, καθοριστικός είναι ο ρόλος του Π. Σουρέτη. Από το Δεκέμβριο του 2003 κρατά τα ηνία της Ιντρακάτ, έχοντας καταγράψει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.   

Ο Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MSc του CITY University of London και International ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαθέτει μακρά εμπειρία στον κλάδο των κατασκευών.

Από το 1997 έως το τέλος του 2003 διετέλεσε Διευθυντικό Στέλεχος του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική – ΤΕΒ, ενώ στην Ιντρακάτ κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από το Δεκέμβριο του 2003 μέχρι σήμερα, με διευρυμένες δραστηριότητες στον όμιλο.

Πλούσια «προίκα»

Την ώρα δε, που ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην επιχειρηματική του πορεία, ο Π. Σουρέτης, αφήνει στη διαδοχή του, μία πλούσια «προίκα».  Ειδικότερα, η Ιντρακάτ έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο από σημαντικά έργα στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας κι έχει αποκτήσει ένα καλό όνομα στην αγορά, που εγγυάται αξιοπιστία, ευελιξία και ικανότητα να εκτελεί έργα υψηλών απαιτήσεων, ακόμα και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Επί ημερών ηγεσίας του Π. Σουρέτη, η Ιντρακάτ έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος σε δύο μεγάλα οδικά έργα, που ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Το μεν πρώτο αφορά στο τμήμα του ΒΟΑΚ Νεάπολη-Αγιος Νικόλαος, όπου συμμετέχει μαζί με την ΓΕΚ Τέρνα και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, το δε άλλο αφορά στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, έργο στο οποίο επίσης συμμετέχει με Τέρνα και Άκτωρ.

Ακόμη, μαζί με την Άκτωρ, η Ιντρακάτ έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος στο μεγάλο οδικό έργο ΣΔΙΤ των 250 εκατ. ευρώ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη να αναλάβει και νέα έργα ΣΔΙΤ. Η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ επεκτείνεται και σε φοιτητικές εστίες, σχολεία, τα Δικαστικά Μέγαρα Κεντρικής Μακεδονίας κι αλλού.

Ένα σημαντικό ακόμη έργο για την Intrakat, αποτελεί ο ρόλος της στην ανάπτυξη του Marina Tower, του Πύργου της Lamda Development, που θα ανεγερθεί στο πλαίσιο του έργου μαμούθ του Ελληνικού.  Στο εν λόγω έργο, η Intrakat έχει αναλάβει μαζί με την Bouygues, το ρόλο του συμβούλου.

Σχεδόν πρόσφατα ανέλαβε το έργο ηλεκτροκίνησης Λάρισα-Βόλος, ενώ η εταιρεία διεκδικεί και επιπλέον σιδηροδρομικά έργα από το πακέτο των 4 δισ. ευρώ, με το οποίο θα φτάσει το τρένο στα λιμάνια της Πάτρας, της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. Ευνόητο είναι, ότι τα έργα, που θα πρωταγωνιστήσει η Intrakat το προσεχές διάστημα δεν σταματούν εδώ.

Στη μεταβατική περίοδο, περί τους 2 μήνες, μέχρι την εξ’ ολοκλήρου ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, ο Πέτρος Σουρέτης θα παραμένει στην εταιρεία, για να μεταφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις του στην νέα διοίκηση και στη συνέχεια θα αναλάβει τα νέα καθήκοντα στην Ιντρακόμ Holding. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις