Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αστέρια Γλυφάδας: «Αναβιώνει» το θρυλικό συγκρότημα – Επένδυση που θα αλλάξει την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Αστέρια Γλυφάδας: «Αναβιώνει» το θρυλικό συγκρότημα – Επένδυση που θα αλλάξει την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων φιλοδοξεί να δώσει «πνοή» στα Αστέρια Γλυφάδας, που κάποτε έσφυζαν από κόσμο της νυχτερινής ελίτ.  Η τουριστική επένδυση, ύψους 60 εκατ. ευρώ, θα λάβει σάρκα και οστά από την Grivalia, στοίχημα της οποίας αποτελεί, η προσέλκυση VIP τουριστών.

Το εργοτάξιο που θα ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αφού ξεναγήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia κ. Γεώργιο Χρυσικό, διαπίστωσε ότι οι εργασίες στα Αστέρια Γλυφάδας προχωρούν πολύ γρήγορα. Οι δυο τους εξέφρασαν επίσης, την πεποίθηση ότι η εμβληματική αυτή επένδυση, μαζί με το Ελληνικό, θα αλλάξουν το τοπίο του παραλιακού μετώπου της Αθήνας. 

Εκτός από την ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 400 κλινών, η επένδυση αφορά την ανάπλαση της συνολικής έκτασης των 285 στρεμμάτων, που έχουν μείνει γνωστά ως Αστέρια Γλυφάδας. Σε αυτή τη φάση ανακαινίζονται τα εστιατόρια και ενισχύονται οι κτιριακοί σκελετοί, ενώ η δεύτερη φάση, αφορά την ανάπτυξη του ξενοδοχείου. Το έργο θα αποτελεί τo πρώτο city resort της Αθήνας, διαθέτοντας ορίζοντα ολοκλήρωσης το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Η έκταση στα Αστέρια Γλυφάδας περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia, ύστερα από την απόκτηση τον Μάρτιο του 2018, του 80% της εταιρείας Ναυσικά που έχει μισθώσει το ακίνητο έως το 2081. Το υπολειπόμενο ποσοστό 20% παραμένει υπό τον έλεγχο της οικογένειας Παπαθεοχάρη, με το ακίνητο να ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Τα Αστέρια Γλυφάδας αποτελούν σημαντικό κρίκο της ευρύτερης ανάπλασης της αττικής Ριβιέρας, ενώ υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί η ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής: «Οι εγκαταστάσεις των Αστεριών της Γλυφάδας, είναι η πρώτη εφαρμογή οργανωμένου λουτρικού και τουριστικού συγκροτήματος στη μεταπολεμική Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοποριακό έργο, πρότυπο για όλες τις μεταγενέστερες αντίστοιχες οργανωμένες πλαζ της χώρας». 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις