Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δ. Κρομμύδας, Βιολογικό Χωριό: Η τάση για βιολογικά προϊόντα είναι ανοδική – Εγκαινιάστηκε το 26ο κατάστημα

Δ. Κρομμύδας, Βιολογικό Χωριό: Η τάση για βιολογικά προϊόντα είναι ανοδική – Εγκαινιάστηκε το 26ο κατάστημα

Στην οδό Μητροπόλεως εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το flagship store της αλυσίδας Βιολογικό Χωριό, απ’ όπου ξεκινά να αναπτύσσεται και το νέο concept Crudo Snack Bar, που προσφέρει επιλογές γεύματος και πρωινού, vegan και bio καφέ, χυμούς και smoothies και σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην εστίαση.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κ. Δημήτρης Κρομμύδας, η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα ακολουθεί ανοδική τάση, παρά τις ανατιμήσεις, λόγω ενεργειακής κρίσης. Ήδη, το 2021, η αλυσίδα πραγματοποίησε πωλήσεις 19,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας  αύξηση της τάξης του 30%.  Ο κ. Κρομμύδας αναφέρει ότι η ζήτηση σε βιολογικά προϊόντα εξακολουθεί να κινείται ανοδικά, ωστόσο, το 2022 οι πωλήσεις θα αυξηθούν με μονοψήφιο αριθμό.

Τα επόμενα σχέδια

Το νεότερο κατάστημα της αλυσίδας, το 26ο κατά σειρά, αποτελεί την ναυαρχίδα της αλυσίδας και το τελευταίο που «ανοίγει» για φέτος. Τα σχέδια για την επόμενη χρονιά, θα προσαρμοστούν στις συνθήκες της αγοράς, εστιάζουν ωστόσο και σε νέα σημεία πώλησης, τόσο σε Αττική, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Κρήτη, Θεσσαλονίκη κι αλλού.  

Σχετικά με το Crudo Snack Bar, το νέο concept της εταιρείας, μετά τη Μητροπόλεως που μόλις λειτούργησε, σύντομα θα ανοίξει σε έξι ακόμη καταστήματα της αλυσίδας Βιολογικό Χωριό.  Το επόμενο αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες στο κατάστημα της Γλυφάδας και σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα Crudo, εντός των καταστημάτων Βιολογικό Χωριό που λειτουργούν σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Νέο Ηράκλειο, Μαρούσι και Κολωνάκι.  Οι επενδύσεις της φετινής χρονιάς, αποτιμώνται στα 2,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν, τόσο τα νέα καταστήματα της αλυσίδας, όσο και τα νέα γραφεία της εταιρείας στους Αμπελόκηπους, αλλά και τις εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης του logistic center που λειτουργεί στου Ρέντη, συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ.  Πρόθεση της εταιρείας αποτελεί η επέκταση του σήματος κι εκτός συνόρων, η κίνηση ωστόσο θα υλοποιηθεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Εκτός από την αλυσίδα Βιολογικό Χωριό, η εταιρεία διαθέτει και παραγωγική μονάδα βιολογικού κρέατος, απ’ όπου εφοδιάζει τα καταστήματά της. Για την εν λόγω μονάδα, υπάρχουν, επίσης επενδυτικά σχέδια, που εστιάζουν τόσο στην αύξηση της παραγωγικότητας, όσο και στην παραγωγή νέων κωδικών, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται, ότι τη χρονιά που διανύουμε λειτούργησαν συνολικά πέντε νέα καταστήματα Βιολογικό Χωριό, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα άλλα δύο σε Λάρισα και Πάτρα.  Το Βιολογικό Χωριό ιδρύθηκε το 2008 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζομένους. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις