Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Δ. Τσίτος, Volton: «Απαραίτητες οι επενδύσεις για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας»

Δ. Τσίτος, Volton: «Απαραίτητες οι επενδύσεις για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας»

Την τοποθέτησή του για τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, έκανε ο γενικός διευθυντής της Volton κ. Διονύσης Τσίτος, από το βήμα του Συνεδρίου Cyberh Greece Athens Marriott Hotel.

Ο κ. Τσίτος, στην εισήγησή του στην ενότητα «Ριζικός μετασχηματισμός σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, απλούστευση διαδικασιών, οι αλλαγές με το 5G. Ευκαιρίες και Προκλήσεις», ανέλυσε τα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Ενέργειας, καθώς και τις  εφαρμογές των δικτύων 5ης γενιάς ως καταλύτη στον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Παράλληλα, τόνισε πως επενδύσεις για την σύγκλιση των τηλεπικοινωνιακών και ενεργειακών υποδομών αποτελούν κομβικής σημασίας έργα για τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας.

Όπως τόνισε, o μετασχηματισμός θα συμβάλει δραστικά στη μείωση των απωλειών ηλεκτρικής ενέργειας, τη  βελτιστοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας και υποστήριξης του δικτύου και την ομαλή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι το γεγονός αυτό θα συντελέσει στη μείωση του κόστους παραγωγής, διανομής και διάθεσης της υπηρεσίας στους οικιακούς, αλλά και εταιρικούς συνδρομητές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο όμιλος Volton έχει σχεδιάσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και για τη  διεύρυνση της δραστηριότητάς του στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.  Σε πρώτη φάση ο όμιλος έχει εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό του με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και Internet, μέσα από το μοντέλο MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

Να σημειωθεί, ότι στο συνέδριο, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετείχε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, κορυφαία πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι της αγοράς, και καταξιωμένοι ειδικοί.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις