Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΗ: Στα 800 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι εκπτώσεις προς τους πελάτες στο β’ εξάμηνο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

ΔΕΗ: Στα 800 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι εκπτώσεις προς τους πελάτες στο β’ εξάμηνο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 22,7% κατέγραψε το 2021 η ΔΕΗ, καθώς διαμορφώθηκε στα 5,7 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά η εταιρεία εμφανίζει ζημιές 18,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 19,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση.

Η σημαντικότερη συνεισφορά της ΔΕΗ προς τους πελάτες της, την προηγούμενη χρονιά, ήταν η παροχή εκπτώσεων, ως μέτρο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που συνολικά έφθασαν στα 800 εκατ. ευρώ. Εξίσου σημαντικές είναι και οι επενδύσεις που υλοποίησε το 2021, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 438 εκατ. ευρώ έναντι 376,5 εκατ. το 2020.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Γιώργος Στάσσης δήλωσε ότι «Για το 2022, και παρά το γεγονός ότι το εξωτερικό περιβάλλον παραμένει ευμετάβλητο, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις επενδύσεις σε ΑΠΕ και δίκτυα στηρίζοντας παράλληλα τους πελάτες μας, διατηρώντας τον στόχο του επιχειρηματικού μας πλάνου για επίτευξη EBITDA σε επαναλαμβανόμενη βάση στα ίδια επίπεδα με το 2021».

Η πολιτική εκπτώσεων

Σχετικά με την πολιτική εκπτώσεων, η διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι η στήριξη των πελατών της ήταν εφικτή λόγω της οικονομικής εξυγίανσης, που ξεκίνησε από το 2019, καθώς και από την πολιτική αντιστάθμισης κινδύνου, η οποία της επέτρεψε να απορροφήσει σημαντικό μέρος του κόστους των ανατιμήσεων από τη διεθνή κρίση για το σύνολο των πελατών της.

Έτσι, η έκπτωση 30% σε όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις της Πολιτείας, απορρόφησε το 75% της επιβάρυνσης για το 76% των πελατών της (περίπου 3,5 εκατ. πελάτες) και το 50% στο υπόλοιπο 24% των πελατών της με κυμαινόμενα τιμολόγια. Επιπλέον, έδωσε τη δυνατότητα σε πάνω από 500.000 πελάτες της, που το επέλεξαν, να «κλειδώσουν» σταθερά τιμολόγια για ένα χρόνο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις