Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος για τις εργαζόμενες του Ομίλου Sani/Ikos από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος για τις εργαζόμενες του Ομίλου Sani/Ikos από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.  Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συνεχίζοντας το «Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού», ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του ξενοδοχειακού Ομίλου Sani/Ikos, προσφέρει δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο στις εργαζόμενες του Ομίλου.

H Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται για το σκοπό αυτό από την Τετάρτη 18 έως και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στα ξενοδοχεία Sani Resort και Ikos Resorts στην περιοχή της Χαλκιδικής. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα αειφορίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos, που έχει ως βασικό του πυλώνα την προστασία και την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων του, με ειδική μέριμνα για τις γυναίκες εργαζόμενες. Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι πρωτοπόρος σε θέματα αειφορίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ αποτελεί μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact).

Κοινωνικός αντίκτυπος

“Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η κινητή μονάδα μαστογράφου μέσω των χορηγών μας μπορεί να επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και χώρους εργασίας με μεγάλο αριθμό εργαζομένων από γυναικείο προσωπικό. Μέχρι τώρα με τις κινητές μονάδες μαστογράφου της Ε.Α.Ε. έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 100.000 μαστογραφίες και στόχος μας είναι να εξεταστούν όσο δυνατόν περισσότερες γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικές μονάδες. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν και ευχαριστούμε τον Όμιλο Sani/Ikos που υποστηρίζει ένθερμα το έργο μας και προασπίζει την υγεία των γυναικών εργαζομένων του εκδηλώνοντας έτσι την υπευθυνότητά του στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ομίλου» δήλωσε για τη δράση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος.

«Για τον Όμιλο Sani/Ikos, αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση η υποστήριξη δράσεων που προάγουν την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων μας. Είμαστε περήφανοι που με τη στήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την οποία κι ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, ενισχύουμε την προσπάθεια ενάντια σε μία από τις σημαντικότερες μάστιγες  του γυναικείου πληθυσμού» δήλωσε από την πλευρά της η Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos κα Ελένη Ανδρεάδη.

Σημεία εξυπηρέτησης

Στo πλαίσιο της δράσης, η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Ikos Oceania, Νέα Μουδανιά.

Πέμπτη  19 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Ikos Olivia, Γερακινή.

Παρασκευή 20, Δευτέρα 23, Τρίτη 24 &  Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Sani Resort,  Sani Marina.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρά την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης -που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις- όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η σημασία της πρόληψης

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα  η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Προϋποθέσεις για το μαστογραφικό έλεγχο:

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις