Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εγκαίνια για τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων – Σύμπραξη των ΚΠΙΣΝ, ΦΑΕΕΕ και Πέτρου Πετρόπουλου

Εγκαίνια για τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων – Σύμπραξη των ΚΠΙΣΝ, ΦΑΕΕΕ και Πέτρου Πετρόπουλου

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημος εισαγωγέας Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery εγκαινίασαν από κοινού το μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση.

Η πρώτη φάση του έργου ξεκινά με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ – συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ-, ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, όλα με ισχύ έως 22kW (AC).

Πράσινη επένδυση

Σε μια κοινή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση, η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, γενικός διευθυντής της ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ, ο Γιάννης Μητρόπουλος, πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και γενικός διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και ο Μιχάλης Η. Οικονομάκης, εκτελεστικός πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ, αναφέρθηκαν στη συνεργασία των τριών φορέων, παρουσίασαν το όραμα τους για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και την πράσινη ενέργεια και απάντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου.

Οι Γιάννης Μητρόπουλος, Δημήτρης Πρωτοψάλτου και Μιχάλης Η. Οικονομάκης

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις