Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελένη Βρεττού, Attica Bank: «Σε 3 πυλώνες η ανάπτυξη της τράπεζας»

Ελένη Βρεττού, Attica Bank: «Σε 3 πυλώνες η ανάπτυξη της τράπεζας»

Εξυγίανση κι επιστροφή στην κερδοφορία την επόμενη τριετία, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κι αποτελεσματική διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων είναι μεταξύ άλλων οι στόχοι της Attica Bank.

Αυτό ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, κ. Ελένη Βρεττού, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 490 εκατ. ευρώ.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της 30ης Δεκεμβρίου, η κ. Βρεττού τόνισε ότι, μέσα από το πρόγραμμα εξυγίανσης, η Τράπεζα θα αποτελέσει τον 5ο πόλο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, που θα λειτουργεί προς όφελος των πελατών της, θα έχει ρόλο στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα προσθέτει αξία στους ανθρώπους της και την κοινωνία των πολιτών. Με την παραδοχή ότι οι προσπάθειες δεν είναι εύκολες, η κ. Βρεττού διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι αυτή τη φορά το σχέδιο εξυγίανσης θα είναι αποτελεσματικό, στηρίζοντας τις προσδοκίες της στην επιτυχή ολοκλήρωση διαδικασίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Μέσα από την κεφαλαιακή της ενίσχυση η τράπεζα θα μπορέσει να υλοποιήσει τρεις στόχους: Να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των εποπτικών κεφαλαίων και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (ΜΕΑ), να υλοποιήσει το επιχειρηματικό σχέδιο που θα συμβάλλει στην αναδιάρθρωση κι ανάπτυξη της τράπεζας και κυρίως να πετύχει βιώσιμη σταθερή κερδοφορία εντός της επόμενης 3ετίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις