Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου του ΟΠΑΠ στο διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλου

Ελλάκτωρ: Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου του ΟΠΑΠ στο διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλου

Την εκλογή του Οδυσσέα Χριστοφόρου, στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Ελλάκτωρ θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλου στην γενική συνέλευση των μετόχων, προγραμματισμένη για Πέμπτη 28 Ιουλίου. Ο κ. Χριστοφόρου κατέχει σήμερα τη θέση αναπληρωτή CEO στον ΟΠΑΠ.

Η συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο του Ελλάκτωρ, που εισέρχεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο Οδυσσέας Χριστοφόρου (αναπληρωτής CEO στον ΟΠΑΠ) έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) στις Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Ulster, του Μπέλφαστ.

Την καριέρα του ξεκίνησε από την Arthur Andersen και μετέπειτα ανέλαβε Γενικός Διευθυντής στην Ernst & Young Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας στην Εμπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Από το 2008 έως το 2014 υπηρέτησε ως Εντεταλμένος Διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου ήταν κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την εποπτεία και τον συντονισμό των διοικητικών μονάδων παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Ευρωσυστήματος, καθώς και για την επικοινωνία με διεθνείς θεσμούς. 

Από το 2014 εργάζεται στον ΟΠΑΠ, αρχικά ως Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας. Από τον Ιούλιο 2019 κατέχει την θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι υπεύθυνος για τους τομείς Εταιρικής και Εμπορικής Επικοινωνίας, Ρυθμιστικών και Κανονιστικών Υποθέσεων, Εταιρικών Υποθέσεων, Σχέσεων με τα ΜΜΕ, Χορηγιών και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.  Όπως αναφέρει ο ίδιος και στο βιογραφικό του αγαπά το μπάσκετ και παρακολουθεί τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας, του Παναθηναϊκού.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις