Επιχειρήσεις

Ελληνικό: Το 2026 θα λειτουργήσει σχολείο Costeas Geitonas στο Μητροπολιτικό Πάρκο – Μνημόνιο συνεργασίας με Lamda και Prodea

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν οι εταιρείες LAMDA Development, Costeas – Geitonas School (CGS) και PRODEA Investments για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, η Lamda Development S.A., μέσω της θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. («LAMDA»), η PRODEA Investments («PRODEA») και το Costeas-Geitonas School (“CGS”) ανακοινώνουν τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας (M.o.U.) με σκοπό την ίδρυση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οργανισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ελληνικό («CGS Ellinikon»).

H συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγε η LAMDA για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό. Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει τη μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στην PRODEA, η οποία θα αναπτύξει τις σχολικές εγκαταστάσεις τις οποίες θα εκμισθώσει στο CGS. Η τελική δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Το CGS Ellinikon θα αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό ορόσημο, αξιοποιώντας την ιστορία, τις αξίες και την τεχνογνωσία του CGS και εμπλουτίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα με επιλογή μεταξύ εθνικού και διεθνούς πιστοποιημένου προγράμματος σπουδών, και της ελληνικής ή αγγλικής ως γλώσσα διδασκαλίας. 

Η σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί απόδειξη της προσέλκυσης αναγνωρισμένων και επιτυχημένων επιχειρήσεων στον κλάδο τους (‘best in class’) και εντάσσεται στη στρατηγική της LAMDA Development να δημιουργήσει ένα αστικό οικοσύστημα παγκόσμιας κλάσης το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα η PRODEA, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία της στον χώρο του real estate, υλοποιεί εμβληματικές επενδύσεις μέσω στρατηγικής συνεργασίας με τους κορυφαίους στον κλάδο τους οργανισμούς οι οποίες θα έχουν μακροχρόνιο θετικό αποτύπωμα στην ευρύτερη κοινωνία που εντάσσονται. Πρόκειται δε, για την πρώτη συμμετοχή της PRODEA στη «νέα εποχή του Ελληνικού».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CGS κ. Χρήστος Γείτονας δήλωσε πως: «Το σχολείο του μέλλοντος γίνεται πραγματικότητα όχι μόνο επειδή ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός θα είναι σε πλήρη αρμονία με την εκπαιδευτική του φιλοσοφία, αλλά και επειδή ένα σχολείο στην καρδιά του Ελληνικού θα δημιουργήσει συνέργειες σε πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα».

O Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA κ. Αριστοτέλης Καρυτινός δήλωσε: «Εκκινούμε την παρουσία μας στο μεγάλο project του Ελληνικού, μ’ ένα εμβληματικό έργο, υψηλού συμβολισμού: τη δημιουργία ενός σχολείου με καινοτόμο σχεδιασμό, δίνοντας έτσι το στίγμα της αναπτυξιακής αντίληψης της PRODEA. Πρόκειται  για μια επένδυση στη γνώση και το αύριο, με γνώμονα την αειφορία, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της PRODEA investments».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ελληνικό το CGS Ellinikon. Ένα σχολείο του μέλλοντος που θα δημιουργηθεί στην πόλη του μέλλοντος.».

Το CGS Ellinikon αναμένεται να υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2026 τους πρώτους μαθητές και μαθήτριές του. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς